Sajtos burgonya szuflé
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
293
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1165
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 463 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 96.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
293
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 81.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3725.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 938 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 776 mg
-
Nátrium 1851 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 386.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 906 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 885 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 510 micro
Összesen
1165
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Jól keverjük át a burgonyapürét (meleg legyen). Adjuk hozzá a vajat/margarint, a sajtot, a tejet és a snidlinget/új hagymát, majd keverjük át még egyszer jó alaposan, hogy habos legyen.
- Keverjük hozzá a jól felvert tojássárgáját, és amikor a keverék kihűlt, a felvert tojásfehérjéket óvatosan keverjük hozzá.
- Beleöntjük egy jól kiolajozott puding-/szuflé-/felfújt-formába, és addig sütjük egy közepesen forró sütőben, amíg jól feljön, és ropogós barna lesz a teteje.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6342
- Feltöltés dátuma: 2011. július 20.
Ajánló
Nagyon jó köretnek vagy csak úgy magában salátával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Maradt ki burgonyapürém, gondoltam a dínsztelt májhoz nagyon finom lesz ez a szuflé. Jól érződik benne a sajt és a snidling is. Én most egy piteformában sütöttem meg, mert ahol most jelenleg dolgozom/élek, nincsenek itt a formáim/edényeim/stb. Így abban főzök/sütök, ami éppen kéznél van (őrülhetek, hogy van, min főzni).