r
Nosalty Logó

Sajtos burgonya szuflé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Sajtos burgonya szuflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3725.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    885 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jól keverjük át a burgonyapürét (meleg legyen). Adjuk hozzá a vajat/margarint, a sajtot, a tejet és a snidlinget/új hagymát, majd keverjük át még egyszer jó alaposan, hogy habos legyen.
  2. Keverjük hozzá a jól felvert tojássárgáját, és amikor a keverék kihűlt, a felvert tojásfehérjéket óvatosan keverjük hozzá.
  3. Beleöntjük egy jól kiolajozott puding-/szuflé-/felfújt-formába, és addig sütjük egy közepesen forró sütőben, amíg jól feljön, és ropogós barna lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6342
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 20.

Ajánló

Nagyon jó köretnek vagy csak úgy magában salátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradt ki burgonyapürém, gondoltam a dínsztelt májhoz nagyon finom lesz ez a szuflé. Jól érződik benne a sajt és a snidling is. Én most egy piteformában sütöttem meg, mert ahol most jelenleg dolgozom/élek, nincsenek itt a formáim/edényeim/stb. Így abban főzök/sütök, ami éppen kéznél van (őrülhetek, hogy van, min főzni).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...