r
Nosalty Logó

Sajtos-bazsalikomos puliszka kacsamellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
modosa
Sajtos-bazsalikomos puliszka kacsamellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1265
Kalória
50.7g
Fehérje
121.8g
Szénhidrátok
61.6g
Zsír
421.8g
Víz
170.3g
Koleszterin
9.4g
Rost
15g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8619.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    7028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    421.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 1265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17238.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    14057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    843.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4066 micro
Összesen 2530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamellett kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, és félretesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tejet a vízzel, a sóval és pár csepp olívaolajjal felforraljuk.
  4. Alacsonyra vesszük a hőmérsékletet, és egy kézi habverővel kevergetve, apránként hozzáöntjük a darát.
  5. Kb. húsz perc alatt, folyamatosan kevergetve, készre főzöm. Ez akkor van, amikor a dara elválik az edény falától.
  6. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és elkezdjük a rétegezést: dara, szétmorzsolt krémsajt, vajdarabkák, kicsire tépkedett bazsalikomlevelek, erre megint dara, rá összetépkedett mozzarella, vajdarabkák.
  7. Az előmelegített sütőben 20 percig sül.
  8. A kacsaszeleteket mindkét oldalon sózzuk, borsozzuk.
  9. Serpenyőben felhevítünk pár csepp olajat, és rádobjuk a húst. Nagyon figyelünk arra, hogy fél-fél percnél tovább ne tartson a művelet, különben kiszárad, és ehetetlenül rágós lesz.
  10. Tálalhatunk. Ha tudjuk, hogy fotózás lesz a vége, akkor a legnagyobb pogácsaszaggatóval kivágunk egy szép kört, és arra helyezzük a hússzeleteket, illatos kakukkfűágakkal díszítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

Az éjszakai vihar után hatalmas sártengerre ébredtünk, és ez - hála a két kutyánknak - nem állt meg a küszöbnél. Akkora koszt csináltak, hogy muszáj volt nagytakarítanom (őket is beleértve), pedig szépen elterveztem, hogy miután kitalálom a hétvégi menüt, elmegyek bevásárolni, aztán irány a konyha. Ebből annyi valósult meg, hogy délután kettő körül sajgó térdízületekkel odabotorkáltam a mélyhűtőhöz, illetve a kamrába, hogy mi van itthon, amiből a lehető legfájdalommentesebben össze tudnék dobni, az éhhalált elkerülendő. A kamrapolcon a hozzám legközelebb eső kukoricadarás zacskót, a mélyhűtőből pedig a legrégebben várakozó kacsamellett magamhoz öleltem, és tudjátok mit, soha rosszabbat :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!