Sajtos bagett Évi nénitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
495
kcal
- 15% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
1975
kcal
- 15% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1177.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 610 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
495
kcal
- 15% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4711.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1201 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 2441 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 118.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 883 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 872 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
1975
kcal
- 15% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, 4-5 perc alatt felfuttatjuk.
- Ehhez keverünk 3 dkgolvasztott vajat, 7 dkg darált sajtot és a lisztet, és lágy tésztát dagasztunk belőle, amit egy órán át kelesztünk.
- Ha megkelt, kinyújtjuk lisztezett deszkán, 3 dkg olvasztott vajjal megkenjük, és rászórjuk a darált sajtot, a tésztát két részre osztva bagett formájúra feltekerjük, bagett sütőbe tesszük, további 20 percig kelesztjük.
- Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x23
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2685
- Feltöltés dátuma: 2012. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Fahéj szakácsnál olvastam a fantasztikus tépegetős kenyér receptjét, de mivel a fiam a bagettet favorizálja, ilyen formán kellett elkészítenem.