r
Nosalty Logó

Sajtos bagett Detty konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Detty
Sajtos bagett Detty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3408.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    1902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk hogy jó levegős legyen, elkeverjük benne a sót.
  2. 1 dl kézmeleg cukros vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, azzal is elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk.
  3. Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. A többi vizet fokozatosan adjuk hozzá, mert előfordul hogy változik a mennyiség (a liszt minőségétől függ). Közepesen lágy kelt tésztát kapunk.
  4. Kelesztő tálban vagy csak ruhával letakarva pihentetjük 20 percig. Ezalatt szépen kel.
  5. Lazán átgyúrjuk, és ismét 20 percet pihentetjük.
  6. Ezután téglalap formára nyújtjuk, 6 egyforma részre osztjuk. Formázzuk (feltekerjük), és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol legalább 30 percet pihennek.
  7. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A sütő aljába tegyünk egy kis edénybe vizet, hogy jó gőzös legyen a sütő.
  8. Ha szépen megkeltek a bagettek, jól lekenjük őket vízzel, megszórjuk reszelt sajttal, és mehetnek szaunázni a sütőbe. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket. A sütési idő változhat, minden sütő más, de ezt a háziasszonyok már úgy is kitapasztalták. Ha megsültek, rácsra szedjük őket, és hagyjuk kihűlni. Már ha kibírjuk addig, és nem faljuk fel őket.:))
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3826
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 05.

Ajánló

Reggeli, tízórai, uzsonna. Vajjal, szalámival vagy csak önmagában is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyér tésztából akartam bagettet, gondoltam, így sem lehet rossz. De eszembe jutott, hogy kéne bele egy kis savó. Volt is a hűtőben kefír, aminek a tetejére feljött a savó. Gondoltam, ezt a picit beleöntöm, de kb. egy evőkanálnyi kefír is belezuttyant. Hát ha már így esett, benne hagytam, és nem bántam meg! Nagyon finom lett! Ezután ezt sem boltban veszem!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...