r
Nosalty Logó

Sajtos-baconös rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Sajtos-baconös rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2306.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    286.8 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9224.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    2268 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    4126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 3639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk és vékonyra karikázzuk (ha vastag héjú, téli krumpliból csináljuk, hámozzuk meg, kifli vagy sárga krumpli esetén elég jól megsikálni).
  2. Egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel, megsózzuk, és forrástól számított kb. 12 percig főzzük. Akkor jó, ha már közepesen puha! Leszűrjük.
  3. Közben a bacont kis kockára vágjuk, és egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk. Nem kell, hogy nagyon roppanós legyen, de legyen szép színe. Ha kész, kivesszük belőle a bacont, és üvegesre pároljuk rajta a vékony szeletekre vágott hagymát.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd egymást enyhén fedve belepakoljuk a burgonyakarikákat. Mehet rá egy adag sült hagyma, bacon, a sajtból egy jó adag, majd meglocsoljuk 2 dl tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott rozmaringgal.
  6. Befedjük krumplival, majd ismét jöhet a sajt, bacon, hagyma, só, bors, rozmaring. A tetejét befedjük még egy sor krumplival, és leöntjük a maradék 2 dl tejszínnel. Egy adag sajtot spóroljunk meg! Fóliával becsomagoljuk, és 175 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  7. Kivesszük, leszedjük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük még 20 percre. Ha kész, kivesszük, 15 percig állni hagyjuk, majd szeleteljük és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 683
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 53683
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 12.

Ajánló

zöldsaláta, száraz fehérbor

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus francia rakott krumpli egy kis extra sajttal, baconnel meg vöröshagymával. Nem kell vele sokat bajlódni, melegítve is finom, önmagában vagy egy nagy adag zöldsalátával!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...