r
Nosalty Logó

Sajtos álom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Chrissyke
Sajtos álom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 663 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2646 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 288 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 663 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3352.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 2646 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, a sárgáját kikeverjük a reszelt sajtokkal, a tejföllel, sóval, borssal és ízlés szerint mustárral (kb. 1 ek), majd összeforgatjuk a felvert tojásfehérje habbal.
  3. A tésztát kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tálba belenyomkodjuk (én jénai fedelét használom), megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. Beleöntjük az előkészített sajtos tölteléket.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. (Ha gyorsan barnul, fóliával letakarjuk. Tűpróbával ellenőrizni!)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16097
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chrissyke 35 recept

Maradék sajtokból a legegyszerűbb és legfinomabb egytálétel. Melegen és hidegen is finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...