Sajtkrémes omlett
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
494
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
989
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
39.4g tojás50 kcal
-
17.9g főzőtejszín23 kcal
-
9g juhtúró25 kcal
-
9g krémsajt22 kcal
-
9g feta sajt24 kcal
-
14.3g gépsonka20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
Összesen
177
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1507.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 893 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 127.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
494
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 74.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3015.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 647 mg
-
Nátrium 1785 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 255.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 467 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
989
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 540.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
1 dl főzőtejszín
-
5 dkg juhtúró
-
5 dkg krémsajt
-
5 dkg feta sajt
-
8 dkg gépsonka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A tojásokat a tejszínnel és csipet sóval habosra keverjük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleöntjük a tojás negyedét. Fedő alatt 1-2 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk az omlettet. Ha megsült, tálra borítjuk és még forrón feltekerjük.
- Elkeverjük a krémsajtot a juhtúróval, feta sajttal. Enyhén megborsozzuk.
- Egyenként megtöltjük az omletteket, ráteszünk egy szelet gépsonkát és újra feltekerjük. Az adott mennyiségből négy darab omlett készül.
- Keresztben felvágva, hogy látszódjék a feltekerés - tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5605
- Feltöltés dátuma: 2012. március 12.
Ajánló
Ha hidegtálhoz készítjük, akkor a lehűlt omlettet tegyük legalább fél órára a hűtőbe, utána szépen szeletelhető. Friss salátával kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Vasárnap reggel újítani akartam a szokásos tükörtojás-lágytojás-rántotta kínálaton, és keresgéltem a régi receptek között. Az ugyan hidegtálra ajánlotta az omlettet. Én melegen készítettem el, így is kiváló volt.