Sajtban sült csirkemell Anditól
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
Alaphoz
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g sajt88 kcal
Páchoz
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
835
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
Alaphoz
-
1800g csirkemellfilé2160 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g sajt352 kcal
Páchoz
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3340
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
Alaphoz
-
87.8g csirkemellfilé105 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
4.9g sajt17 kcal
Páchoz
-
4.1g napraforgó olaj37 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
162
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2260.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1075 mg
-
Nátrium 741 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 354.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
835
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 435.2 g
Zsír
-
Összesen 165 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9043.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 441 mg
-
Kálcium 779 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 536 mg
-
Foszfor 4299 mg
-
Nátrium 2965 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1416.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 15 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 173 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 1637 mg
-
Retinol - A vitamin: 552 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
3340
kcal
- 22% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
Alaphoz
-
10 dkg sajt
Páchoz
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
0.5 kávéskanál fekete bors
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Alaphoz
- A csirkét alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
Páchoz
- A páchoz az olajba szórjuk a fűszereket, és belezúzzuk a fokhagymát. Jól összekeverjük és egyesével beleforgatjuk a hús szeleteket. Egy éjszakára hűtőben érleljük.
- Másnap a tojást egy tálban kicsit felverjük. A sajtot lereszeljük.
- A mellek egyik oldalát megmártjuk a tojásban, majd a sajtban, kicsit kézzel rányomjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy a sajtos oldala legyen felül.
- Előmelegített sütőben 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38*30
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 15417
- Feltöltés dátuma: 2014. március 03.
Ajánló
Melegen, friss salátával, esetleg krumplipürével vagy párolt rizzsel kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Egy női magazinban találtam ezt a receptet. Kicsit félve vágtam bele, nem hittem el, hogy fedő és víz nélkül puha húst eredményez ez az elkészítési mód. Hihetetlen, de a pácolásnak, a tojásnak és a sajtnak köszönhetően a hús fél óra sütés után olyan omlós, puha és finom lett, hogy magam is meglepődtem. Igazán ízletes és könnyen elkészíthető, egészséges húsétel.