r
Nosalty Logó

Sajtban sült csirkemell Anditól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sajtban sült csirkemell Anditól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Alaphoz

Páchoz

Összesen 835 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Alaphoz

Páchoz

Összesen 3340 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Alaphoz

Páchoz

Összesen 162 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2260.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 835 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    435.2 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9043.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    441 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    4299 mg
  • Nátrium
    2965 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1416.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    173 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    1637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 3340 kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Alaphoz

Páchoz

Elkészítés

Alaphoz

  1. A csirkét alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni.

Páchoz

  1. A páchoz az olajba szórjuk a fűszereket, és belezúzzuk a fokhagymát. Jól összekeverjük és egyesével beleforgatjuk a hús szeleteket. Egy éjszakára hűtőben érleljük.
  2. Másnap a tojást egy tálban kicsit felverjük. A sajtot lereszeljük.
  3. A mellek egyik oldalát megmártjuk a tojásban, majd a sajtban, kicsit kézzel rányomjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy a sajtos oldala legyen felül.
  5. Előmelegített sütőben 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38*30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 15417
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 03.

Ajánló

Melegen, friss salátával, esetleg krumplipürével vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtban sült csirkemell Anditól
Andi80_ 380 recept

Egy női magazinban találtam ezt a receptet. Kicsit félve vágtam bele, nem hittem el, hogy fedő és víz nélkül puha húst eredményez ez az elkészítési mód. Hihetetlen, de a pácolásnak, a tojásnak és a sajtnak köszönhetően a hús fél óra sütés után olyan omlós, puha és finom lett, hogy magam is meglepődtem. Igazán ízletes és könnyen elkészíthető, egészséges húsétel.

Hozzávalók

Alaphoz

Páchoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...