Saját magába töltött paradicsom
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
85
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
344
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
37
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 204.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 187 micro
-
β-karotin 1236 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
85
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1255.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 816.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 746 micro
-
β-karotin 4944 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 18526 micro
-
Lut-zea 1248 micro
Összesen
344
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 1983 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
-
4 nagy db paradicsom
-
0.5 db újhagyma
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
5 dkg sajt
Elkészítés
- A paradicsom tetejét levágjuk, mint egy kalapot - kb 0,5 cm vastagságút. Ezután kibelezzük a paradicsomokat, de vigyázva, nehogy a paradicsom külseje sérüljön. Nem kell nagyon lecsupaszítani, mert különben nem fogja összetartani a sütés során.
- A nagyon apróra vágott újhagymát olajon megpároljuk, majd a paradicsomból kikanalazott belsejét minden lével együtt, az apróra vágott fél kalifornia paprikával beleöntjünk az edénybe és kis lángon főzni kezdjük.A paradicsomothagyjuk, hogy szétessen, majd sózzuk, borsozzuk és egy kis adag rozmaringgal ízesítjük- ne adjunk hozzá sokat, az íze majd csak sokkal később jön ki! Ha már kellő mértékbenbesűrűsödött, hozzáadunk kevés kockára vágott sajtot, és megvárjuk, míg szétolvad, és tovább sűríti a töltelékünket.
- Az elkészült szószt ezután beletöltjük a paradicsomokba, tetején kicsit megszórjuksajttal és a kalapjukat visszahelyezzük.
- Sütőbe tesszük és 180 C-on, szűk 15percig sütjük (ajánlom a muffinsütőt, nehogy a paradicsomok eldőljenek).
- Tálalási javaslatként: fűszeres szalmakrumpli és tzatziki.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7269
- Feltöltés dátuma: 2012. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy nyugis tavaszi délelőtt eredménye, mikor a rozmaringgal való kapcsolatom még csak ismerkedős szakaszban volt. Ennek ellenére az eredmény az valami ínycsiklandozó volt, ami az első falattól az utolsóig egy feledhetetlenül tiszta és különleges ízkavalkádhoz hasonlítható.