r
Nosalty Logó

Sáfrányos-áfonyás torta fehér csokoládéval egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boldog Ági
Sáfrányos-áfonyás torta fehér csokoládéval egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

473
Kalória
7.7g
Fehérje
65.9g
Szénhidrátok
20.1g
Zsír
53.7g
Víz
81.3g
Koleszterin
1.8g
Rost
34.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 473 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 3789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 473 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5276.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    2041 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    429.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 3789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Egy tálba összeöntjük a folyékony alapanyagokat: tojást, puha sertészsírt (vagy vajat). Langyos tejben feloldjuk az őrölt sáfrányt, és az előzőekhez adjuk.
  2. A száraz alapanyagokat a folyékonyakhoz adjuk, tehát a cukrot, a lisztet, a reszelt citromhéjat, sót, sütőport sima tésztává keverjük. Használhatunk robotgépet, a gyorsabb végeredményhez.
  3. A fehér csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, majd az elkészült tésztába forgatjuk. Végül, a 10 dkg áfonyát óvatosan belekeverjük az alapunkba.
  4. Vékonyan kizsírozott 20 cm-es formába öntjük a tésztát, és 50 perc alatt közepes fokozaton (180 °C vagy 5-ös fokozat) a sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. Középen vízszintesen félbevágjuk a tortát, és betöltjük a következő krémmel.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejszínt felverjük. Amikor keményedni kezd a hab, akkor hozzáadunk 3 evőkanál áfonyadzsemet.
  2. Az elkészült hab felébe 5 dkg áfonyát keverünk, és az elfelezett tortába töltjük. Rárakjuk a torta másik felét.
  3. A tetejére 5 dkg áfonyás tejszínhabot kenünk, és megszórjuk a maradék 5 dkg áfonyával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Egy nagyon régi, családi alapreceptet turbóztam fel némi áfonyával, fehér csokoládéval és sáfránnyal. Roppan egyszerű az elkészítés, a végeredmény biztos és különleges. A receptet 20 cm-es tortaformában készítettem el. A sertészsír garantálja, hogy hosszabb ideig puha maradjon a tészta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!