Sacher-torta EgyszerűÉsNagyszerű-től
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
28g étcsokoládé155 kcal
-
28g vaj203 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
19 kcal
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
340g étcsokoládé1856 kcal
-
340g vaj2438 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
68 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
222 kcal
Összesen
6364
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
24g étcsokoládé131 kcal
-
24g vaj172 kcal
-
14.1g cukor55 kcal
-
14.1g finomliszt51 kcal
-
15.5g tojás20 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0.3g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.6g sárgabaracklekvár16 kcal
Összesen
450
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 406.7 g
-
Telített zsírsav 243 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5049 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 614 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 724 mg
-
Foszfor 1815 mg
-
Nátrium 1684 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 635.1 g
-
Cukor 403 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 254.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2642 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 665 mg
-
Retinol - A vitamin: 2591 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 626 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1127 micro
Összesen
6364
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
450
kcal
Hozzávalók
-
34 dkg étcsokoládé
-
34 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
2 kk szódabikarbóna
-
1 kk sütőpor
-
1 csipet só
Elkészítés
- Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát.
- Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót, és verjük kemény habbá.
- A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, keverjük hozzá a 26 dkg olvadt vajat, a kakaót, 10 dkg reszelt csokoládét.
- A felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
- Öntsük a masszát az előkészített formába, és egyenletesen oszlassuk el.
- Az 1. pontban írt hőfokon süssük meg a tortát 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e).
- Formából kivéve hűtsük ki a tortát. Vízszintesen vágjunk 4 lapot, és a lapok mindkét felületét kenjük meg baracklekvárral, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet.
- Vékonyan kenjük meg a tortat tetejét és oldalát is lekvárral, és várjunk pár percet, amíg kissé beszívódik.
- Vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék 24 dkg csokoládét, adjunk hozzá a 8 dkg vajat és 1 ek vizet, majd alaposan keverjük össze.
- Csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd a perem felé egyenletesen oszlassuk el, és a lefolyó mennyiségből vonjuk be az oldal részét.
- Hagyjuk hűlni. Igény szerint díszíthető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 175
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 48326
- Feltöltés dátuma: 2013. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Első alkalommal édesapám születésnapjára készítettem el a tortát. Nagy örömömre nagyot aratott a szülinapi meglepetés. Két réteg omlós, csokoládés tészta öleli a kellemesen savanykás baracklekvárt. Tökéletes egyensúlyban!