r
Nosalty Logó

Sacher-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Sacher-szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3596.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.2 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    416 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    1623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1429 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2388 micro
Összesen 4562 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 309 kcal
  • Legnézettebb receptje

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat az 5 db tojássárgájával (a tojásfehérjét eltesszük <a href="https://www.nosalty.hu/recept/macaron-pancsika-konyhajabol" target="_blank">macaronhoz</a> a mélyhűtőbe:)), a cukorral, vízzel feltesszük melegíteni (nem szabad túlhevíteni, max. 40°-ra), majd levesszük a tűzről, és amíg ki nem hűl, habbá verjük.
  2. Közben a kakaóport belekeverjük a lisztbe, és a kihűlt tésztába óvatosan beleforgatjuk.
  3. 5 dkg vajat felolvasztunk, és szintén óvatosan belekeverjük a masszába.
  4. A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és sütőpapírral borított tepsibe öntjük a tésztát. Kb. 5 percig sütjük ezen a hőfokon, majd 160°-ra levesszük a hőmérsékletet, és így készre sütjük, kb. 20-25 perc alatt.
  5. A tésztát tálcára borítjuk, és hagyjuk kihűlni (majd 3 egyenlő vastagságú lapra vágjuk). Közben felmelegítjük a sárgabaracklekvárt, majd a lapokat egyenként vékonyan megkenjük, és a legfelső lapot is.
  6. Vízfürdőn felolvasztjuk a maradék vajat az étcsokival, a kihűlt süti tetejére felvisszük, és egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőbe tesszük 5 percre, majd kivesszük, és villával mintázzuk a csokoládét, ezután késsel szeletekre vágjuk, majd ismét vissza a hűtőbe 30 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 30586
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 26.

Ajánló

Most egy sárgabarackos változatot készítettem, de nagyon finom erdei gyümölcsökkel is kombinálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sacher-szelet
Pancsika 101 recept

Nagyon szeretjük a kesernyés csokoládé aromát fanyar gyümölcsízzel kombinálni. Így született a "hétköznapi" szelet változat a torta helyett.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...