r
Nosalty Logó

Sacher - paleo változat

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Somandi
Sacher - paleo változat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Torta

Sárgabarack töltelék

Csokimáz

Összesen 303 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Torta

Sárgabarack töltelék

Csokimáz

Összesen 3013 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Torta

Sárgabarack töltelék

Csokimáz

Összesen 310 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 303 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    232.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4770.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1095 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 3013 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Torta

Sárgabarack töltelék

Csokimáz

Elkészítés

Torta

  1. A tojásokat csipet sóval elkezdjük felverni, lassanként hozzáadjuk az eritritet, és fehéredésig keverjük a habverővel. A vége előtt hozzáadjuk a vaníliát és a puha kókuszolajat, és teljesen egyneműre keverjük az egészet.
  2. A finomra őrölt mandulához hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és az útifű maghéjat, majd a felvert tojáshoz apránként hozzákeverjük.
  3. Kibéleljük a tortaforma alját sütőpapírral, majd megkenjük kevés kókuszolajjal, és kakaót szitálunk bele. Ezt egyenletesen elterítjük az alján és az oldalán is.
  4. Majd a masszát beleöntjük az előkészített csatos tortaformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt, alsó-felső funkción készre sütjük.
  5. Tűpróba után rácson hagyjuk kihűlni. Ha már teljesen kihűlt (én általában este sütöm meg, és reggelig nyugton hagyom), kettévágjuk, az alját megkenjük jó vastagon a barackos töltelékkel, majd ráborítjuk a tetejét.

Sárgabarack töltelék

  1. Ha aszalványból dolgozunk, akkor egy kis tálba tesszük a barackot, és leöntjük a meleg vízzel, hagyjuk állni min. 1/2 órát, majd turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük.

Csokimáz

  1. Gőz felett felolvasztjuk az összetört csokoládét, levesszük a gőzről, és az olajjal elkeverjük. Vigyázzunk, nehogy túlmelegítsük, mert a csokoládé könnyen megég!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 37059
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Ajánló

További paleo finomságaim megtalálod a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somandi 9 recept

Ezt a tortát többször kérték már tőlem barátok, ismerősök. Volt már fitness versenyző verseny utáni jutalom desszertje, szülinapi, illetve névnapi torta is! Amit a tortáról tudni kell: belül puha, kicsit krémes, intenzív kakaó illatával csábítja el a közelébe merészkedőket! Házi cukormentes sárgabaracklekvár, vagy nyáron frissen turmixolt sárgabarack a tölteléke. Télen pedig, ha már kifogytam a lekvárból, akkor bio aszalt sárgabarackot használok ellekvárosítva (új szó a magyar köznyelvben :-)) a közepébe.

Hozzávalók

Torta

Sárgabarack töltelék

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...