r
Nosalty Logó

Rusztikus sárgabarackos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Rusztikus sárgabarackos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1969 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2197.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.5 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1358.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    15748 micro
  • β-crypt
    1499 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1601 micro
Összesen 3387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  2. Az élesztőt a langyos tejben egy kanál cukorral megfuttatjuk.
  3. Megolvasztjuk a vajat, majd a felfutott élesztővel, a tojással, a kardamommal, a reszelt citrommal együtt a liszthez öntjük, és jól összedolgozzuk.
  4. Rugalmas, puha tésztát gyúrunk belőle és letakarva duplájára kelesztjük.
  5. Ha kész, ujjnyi vastagra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepisbe tesszük (pont beterít egy gáztepsit).
  6. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk.
  7. A fahéjat összekeverjük a cukorral, és egy fél mokkáskanálnyit teszünk a barackok belsejébe.
  8. Kirakjuk vele a tésztát úgy, hogy a barackok szorosan egymás mellé kerüljenek.
  9. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  10. Ha kész kivesszük, szeleteljük, és megszórjuk a maradék fahéjas cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 447
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 49314
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még mindig rajongok a kelt tésztákért, és a nyári gyümölcsös pitékért. Az alaprecept egy régi kakaós csiga tésztájából van - nem szoktam csinálni, mert ahhoz van jobb receptem. De így, fűszerekkel megturbózva, barackkal sűrűn telepakolva egyszerűen mennyei. Nem túl édes, nem morzsálódik, piknikre, kirándulásra, uzsonnára tökéletes - forró nyári napokon egy gyümölcsleves után második fogásként is megállja a helyét. Nem ajánlom a habkönnyű desszertek rajongóinak, aki viszont kedveli a rusztikus, vidéki ízeket újratöltve, az biztosan nagyon fogja szeretni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...