r
Nosalty Logó

Rusztikus pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Rusztikus pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tészta

feltét

Összesen 544 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tészta

feltét

Összesen 2166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

tészta

feltét

Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2349 micro
Összesen 544 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3862.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    1653 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    399 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    367 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4076 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9395 micro
Összesen 2166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. Liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, sót, elkeverjük. Adjuk hozzá a meleg vizet, és kezdjük el dagasztani (géppel vagy kézzel). Mikor kezd összeállni a tészta, öntsük hozzá az olajat, dagasszuk öt percig. Letakarjuk, egy órán át kelesztjük.
  2. Ha duplájára nőtt a tészta, átgyúrjuk, két részre osztjuk, cipót formálunk belőlük, újabb 20 percig kelesztjük letakarva.
  3. Közben előkészítjük a feltéteket. A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával, a spenótot alaposan átmossuk, lecsepegtetjük. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
  4. Ha letelt a 20 perc, kinyújtjuk a tésztát kb. 30 cm-es körré, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük (vagy pizzasütőformára), megkenjük tejföllel, rátesszük a sonkát, spenótot, tetejére juhtúrót szórunk.
  5. Forró sütőben 10 percig sütjük. Közben előkészítjük a másik tésztát is, ha kisült az egyik, mehet be a másik.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1106
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 24.

Ajánló

A feltét mennyisége egy 30 centis pizzára elegendő, a másik pizza feltétje: 2 ek. fokhagymás tejföl, 10 dkg spenót, 10 dkg juhtúró, ezt 5 percig elősütjük, majd két tojást ütünk rá, és további 5 percig sütjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piacon egy néni halom spenótot sózott rám, a maradék így végezte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...