Rumos-diós piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsanna-manna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
618
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
4945
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
618
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 97.5 g
Zsír
-
Összesen 313.1 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 128 g
-
Koleszterin 1442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3677.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 861 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 1485 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.6 g
-
Cukor 263 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 385.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2260 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 194 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 1234 mg
-
Retinol - A vitamin: 2156 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1245 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1990 micro
Összesen
4945
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A piskótához
- 8 tojásból piskótát sütünk, és még melegen egy bevizezett konyharuhában feltekerjük.
- A krémhez a tejből, cukorból és vaníliás pudingporból pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni (és ne kavargassuk, mert folyós lesz!).
- Ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot/ rumaromát, és gépi habverővel összedolgozzuk a margarinnal, hogy csomómentes legyen.
- Végül belekavarjuk a darált diót is.
- A kihűlt piskótát kitekerjük, megtöltjük a diós krém 2/3-ával. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk a süteményt.
- A tetejére díszítésképpen ráreszelük egy sport szeletet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 339
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 28814
- Feltöltés dátuma: 2013. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsanna-manna
19 recept
Gyerekkoromban ez volt a kedvenc sütim, szülinapomra mindig ezt kértem. Egy ideje viszont kimaradt az életemből, és amikor nemrég eszembe jutott, egyből elkészítettem. Az én kislányomnak is nagyon bejött, úgyhogy újra a palettára kerül!