adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
38g felesborsó137 kcal
-
313g zöldség alaplé22 kcal
-
123 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
13g zeller5 kcal
-
13g póréhagyma3 kcal
-
10g gersli35 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
384
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g felesborsó546 kcal
-
1250g zöldség alaplé88 kcal
-
491 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
50g zeller18 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
40g gersli141 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1534
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
7g felesborsó25 kcal
-
58.3g zöldség alaplé4 kcal
-
3.5g kolozsvári szalonna23 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
11.2g sárgarépa4 kcal
-
2.3g zeller1 kcal
-
2.3g póréhagyma1 kcal
-
1.9g gersli7 kcal
-
9.3g burgonya5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
72
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1406 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 1059 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 117.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4514 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
384
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 50.4 g
Zsír
-
Összesen 59.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5623.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 895 mg
-
Nátrium 4237 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 470.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1815 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18058 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1046 micro
Összesen
1534
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 346 micro
-
β-karotin 842 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg felesborsó
-
1.3 l zöldség alaplé
-
75 g kolozsvári szalonna
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
50 g zeller
-
50 g póréhagyma
-
2 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A sárgaborsót megmossuk, majd a leveshez adjuk, felfőzzük, kb. 20 percig főzzük.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben megsütjük. A szalonnát kivesszük, a visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük az apró kockákra vágott hagymát.
- A sárgarépát, zellert, pórét megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd a hagymával együtt a leveshez adjuk. További 25 percig főzzük. A levest sűrű szitán átpasszírozzuk, vagy botmixerrel pürésítjük.
- A levest ismét felfőzzük, hozzáadjuk a szalonnát, az átmosott árpagyöngyöt és a kockákra vágott burgonyát. Sóval ízesítjük, és alacsony hőmérsékleten kb. 25 perc alatt készre főzzük. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk még kevés forró levessel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 213
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 16900
- Feltöltés dátuma: 2014. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy amerikai gyökerekkel rendelkező, bajor gróf találta fel 1795-ben, Münchenben ezt az olcsó és laktató levest, amelynek később sikerült felkerülnie a szegények asztaláról a felső réteg szépen megterített asztalára is. A sárgaborsó a zöldborsó hántolt, szárított és felezett magjából készülő, növényi ételkészítmény.