Rukkolás-paradicsomos-csicseriborsó-saláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
278 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
25g rukkola6 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
391
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
556 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
783
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
47.8g csicseriborsó (konzerv)67 kcal
-
23.9g paradicsom4 kcal
-
12g kígyóuborka2 kcal
-
6g lilahagyma2 kcal
-
6g rukkola1 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
94
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 983.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 326.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 855 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1025 micro
Összesen
391
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1966.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 1012 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 653.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 1710 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2051 micro
Összesen
783
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 616 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
400 g csicseriborsó (konzerv)
-
2 db paradicsom
-
0.3 db kígyóuborka
-
1 kis db lilahagyma
-
50 g rukkola
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csicseriborsót egy szűrűbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk szűrődni.
- A paradicsomot kockákra, az uborkát először négybe, majd szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A rukkolát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük.
- A csicseriborsót, paradicsomot, uborkát, hagymát és rukkolát egy edénybe tesszük.
- A citromlevet sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat. A dresszinget a salátára öntjük, jól elkeverjük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 287
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 16272
- Feltöltés dátuma: 2017. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom saláta, amelyet köretként, friss pitával, vagy mint nálam, sajtos-joghurtos serpenyős lepénnyel önálló ételként is tálalhatunk.