r
Nosalty Logó

Rukkola érmék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemnagykunszt
Rukkola érmék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2425 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 607 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11903.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    3320 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    5905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2970 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7955 micro
Összesen 2425 kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd vágjuk össze a rukkolát.
  2. Áztassuk be a kenyeret langyos vízbe 15 percre, majd facsarjuk ki és tegyük félre.
  3. Reszeljük le a sajtokat.
  4. Fogjunk egy nagy keverőtálat és tegyük bele a rukkolát, a kifacsart kenyeret, és a reszelt sajtot is.
  5. Üssük rá a tojásokat, tegyük bele a sót és a borsot, majd alaposan gyúrjuk össze, és tegyük be a hűtőbe 1 órára pihenni.
  6. Melegítsük elő a sütőt és egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt.
  7. A kezünket kenjük be olívaolajjal és adagoljunk kia rukkolás masszából kb. fél maréknyi darabokat a tepsibe úgy, hogy az adagok között hagyjunk ki 2-3 cm-t.
  8. Toljuk be a sütőbe alsó-felső sütés funkción kb. 20 percre.
  9. Akkor van kész, ha megbarnult és ropogós.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6920
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

Bármihez megy, akár köretnek is, vagy főételként pl snidlinges, esetleg kapros tejföllel fogyasztva. Nekem egyébként érme alakúak lettek, gondolom, vágod, hogy nem véletlenül. Ez a sors keze. A nyakamba akar akasztani egy arany rukkolaérmét a fáradozásaimért, hogy ilyen jó recepteket írogatok Nektek. :D Nekem mindig van itthon saját készítésű teljes kiőrlésű kenyerem (na, ezt ha más írná, annyira utálnám: „neki mindig van otthon saját készítésű”, mi? Marhára ráérsz sütögetni. Gyökér!), de bármilyen jó hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

Szerénytelenség nélkül kijelenthető, hogy rukkola nagyfogyasztók vagyunk. Kétnaponta vásárolunk egy-két zacskóval mindenféle hiperben. Néha annyi halmozódik fel a hűtőben, hogy több hörcsögfarmon nyerhetnék élelmezésügyi beszállítói tendert. Aztán történt egyszer, meg még egy párszor, hogy a kedves kis olasz őstermelő gondolt egyet (merhogy onnan importálja a mi kis mindenevő országunk), észlelve, hogy Nemnagykunsztéknál nagyon fogy a rukkola, közécsomagolt apró ajándékokat. Pl. gyermekláncfüvet, meg egy kis gizgazt, esetleg tyúkhúrt (gyengébbek kedvéért a tyúkhúr nem egy zenélő gaztípus), a múltkor meg egy meztelen csigát. Ami szerintem nemcsak állategészségügyi okok miatt problémás, vagy a kisállat csempészet esetét meríti ki, hanem a meztelensége okán legfőképp gusztustalan. Én a konyhámban mondjuk bírom a sztriptízt, de fene a gusztusomat, jobban szeretem a nőnemű humanoidot meztelenül, mint a csigusz hómlesszuszt. Egyes országokban kuriózum lehet, de viszonylag hülyén néz ki, amikor ráborítom a pizzára. Naszóval. Többek között ekkor döntöttem el, hogy nagyberuházásba kezdek és kibővítem a gasztrogárdent egy kis konyhakerttel. Beugrottam Lacinénihez a gazdaboltba és többek között rukkola magokat akartam beszerezni, de úgy nézett rám, mintha káromkodtam volna: - Jancsikáááám! Ne legyé’ má’ tudatlan! A rukkola az mediterrán növény, nem bírja az ezt a klímát… …már ami a boltban megy, és 19 fokra van állítva, gondoltam, mert attól nekem is befagy a se…m, kifordultam. Szerencsére aztán az öcséméktől kaptam egy csomag csodálatos kiszerelésben lévő rukkola vetőmagot. A mai napig nem tudom, hogy honnan szerezték. A gyengébbek kedvéért, akik gárdenileg analfabéták (azaz kertészetileg alulintonáltak, és ha a vetőmag hátulján lévő használati utasításon az van, hogy 30 cm-et hagyjanak el a magok között, akkor elugranak Ildikónénihez a papírírószerbe és bevásárolnak 40 db egyenes vonalzót, hogy legyen mit elhagyni...), a gyártó az összes magot felragasztotta egy 5 m-es, teljesen lebomló, újrafelhaszált anyagból készült szalagra. Csak annyi vele a dolog, hogy kaparni kell egy 5 méterhosszú kb. 3 cm mély árkot, belehelyezni a szalagot, betemetni, locsolni, és várni (nem, nem a buszt, hanem a növény növését, aki akarja hallgathatja is…) Aki nem vidéki, az se nyavajogjon, 2-3 balkonládában elvan. Na, ez a csodálatos növény kikelt…, és annyi lett belőle, hogy minden nap ezt kellett(!) enni, hogy fogyjon, mert félő volt, hogy akkora lesz, és annyira túlszaporodik, hogy beköltözik a vendégszoba, de még a szomszédéba is. Szóval, nagyon bírja ezt a klímát, és ha valaki hozzám hasonlóan elültette és unja már a rukkola salátát, meg a pizzafeltétet, annak itt egy olyan variáció erre a növényre, ami tuti bejön, és mindenhez megy is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...