Rukkola érmék
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2975.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 830 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 539 mg
-
Nátrium 1476 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 141 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 371 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 742 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1989 micro
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.3 g
Zsír
-
Összesen 147.3 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1032 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11903.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 3320 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 2156 mg
-
Nátrium 5905 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 564.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1731 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 547 micro
-
Kolin: 566 mg
-
Retinol - A vitamin: 1484 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2970 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7955 micro
- 15% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 573 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 772 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Mossuk meg, majd vágjuk össze a rukkolát.
- Áztassuk be a kenyeret langyos vízbe 15 percre, majd facsarjuk ki és tegyük félre.
- Reszeljük le a sajtokat.
- Fogjunk egy nagy keverőtálat és tegyük bele a rukkolát, a kifacsart kenyeret, és a reszelt sajtot is.
- Üssük rá a tojásokat, tegyük bele a sót és a borsot, majd alaposan gyúrjuk össze, és tegyük be a hűtőbe 1 órára pihenni.
- Melegítsük elő a sütőt és egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt.
- A kezünket kenjük be olívaolajjal és adagoljunk kia rukkolás masszából kb. fél maréknyi darabokat a tepsibe úgy, hogy az adagok között hagyjunk ki 2-3 cm-t.
- Toljuk be a sütőbe alsó-felső sütés funkción kb. 20 percre.
- Akkor van kész, ha megbarnult és ropogós.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6925
- Feltöltés dátuma: 2011. június 24.
Ajánló
Bármihez megy, akár köretnek is, vagy főételként pl snidlinges, esetleg kapros tejföllel fogyasztva. Nekem egyébként érme alakúak lettek, gondolom, vágod, hogy nem véletlenül. Ez a sors keze. A nyakamba akar akasztani egy arany rukkolaérmét a fáradozásaimért, hogy ilyen jó recepteket írogatok Nektek. :D Nekem mindig van itthon saját készítésű teljes kiőrlésű kenyerem (na, ezt ha más írná, annyira utálnám: „neki mindig van otthon saját készítésű”, mi? Marhára ráérsz sütögetni. Gyökér!), de bármilyen jó hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szerénytelenség nélkül kijelenthető, hogy rukkola nagyfogyasztók vagyunk. Kétnaponta vásárolunk egy-két zacskóval mindenféle hiperben. Néha annyi halmozódik fel a hűtőben, hogy több hörcsögfarmon nyerhetnék élelmezésügyi beszállítói tendert. Aztán történt egyszer, meg még egy párszor, hogy a kedves kis olasz őstermelő gondolt egyet (merhogy onnan importálja a mi kis mindenevő országunk), észlelve, hogy Nemnagykunsztéknál nagyon fogy a rukkola, közécsomagolt apró ajándékokat. Pl. gyermekláncfüvet, meg egy kis gizgazt, esetleg tyúkhúrt (gyengébbek kedvéért a tyúkhúr nem egy zenélő gaztípus), a múltkor meg egy meztelen csigát. Ami szerintem nemcsak állategészségügyi okok miatt problémás, vagy a kisállat csempészet esetét meríti ki, hanem a meztelensége okán legfőképp gusztustalan. Én a konyhámban mondjuk bírom a sztriptízt, de fene a gusztusomat, jobban szeretem a nőnemű humanoidot meztelenül, mint a csigusz hómlesszuszt. Egyes országokban kuriózum lehet, de viszonylag hülyén néz ki, amikor ráborítom a pizzára. Naszóval. Többek között ekkor döntöttem el, hogy nagyberuházásba kezdek és kibővítem a gasztrogárdent egy kis konyhakerttel. Beugrottam Lacinénihez a gazdaboltba és többek között rukkola magokat akartam beszerezni, de úgy nézett rám, mintha káromkodtam volna: - Jancsikáááám! Ne legyé’ má’ tudatlan! A rukkola az mediterrán növény, nem bírja az ezt a klímát… …már ami a boltban megy, és 19 fokra van állítva, gondoltam, mert attól nekem is befagy a se…m, kifordultam. Szerencsére aztán az öcséméktől kaptam egy csomag csodálatos kiszerelésben lévő rukkola vetőmagot. A mai napig nem tudom, hogy honnan szerezték. A gyengébbek kedvéért, akik gárdenileg analfabéták (azaz kertészetileg alulintonáltak, és ha a vetőmag hátulján lévő használati utasításon az van, hogy 30 cm-et hagyjanak el a magok között, akkor elugranak Ildikónénihez a papírírószerbe és bevásárolnak 40 db egyenes vonalzót, hogy legyen mit elhagyni...), a gyártó az összes magot felragasztotta egy 5 m-es, teljesen lebomló, újrafelhaszált anyagból készült szalagra. Csak annyi vele a dolog, hogy kaparni kell egy 5 méterhosszú kb. 3 cm mély árkot, belehelyezni a szalagot, betemetni, locsolni, és várni (nem, nem a buszt, hanem a növény növését, aki akarja hallgathatja is…) Aki nem vidéki, az se nyavajogjon, 2-3 balkonládában elvan. Na, ez a csodálatos növény kikelt…, és annyi lett belőle, hogy minden nap ezt kellett(!) enni, hogy fogyjon, mert félő volt, hogy akkora lesz, és annyira túlszaporodik, hogy beköltözik a vendégszoba, de még a szomszédéba is. Szóval, nagyon bírja ezt a klímát, és ha valaki hozzám hasonlóan elültette és unja már a rukkola salátát, meg a pizzafeltétet, annak itt egy olyan variáció erre a növényre, ami tuti bejön, és mindenhez megy is.