r
Nosalty Logó

Rozsos vekni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Rozsos vekni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5428.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    3565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 2966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízben a kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt habosra.
  2. Az öreg tésztát, ha hűtőből vesszük elő, szobahőmérsékletűre hagyjuk melegedni.
  3. Dagasztógépben, -de akár kézzel is- a hozzávalókból ruganyos, fényes tésztát dagasztunk, míg el nem válik a táltól.
  4. Kiolajozott kelesztőtálban egy órát kelesztjük, majd ketté vesszük, téglalap alakúra nyújtjuk, és az oldalánál feltekerve vekni alakúra formáljuk. Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, és további fél órát kelesztjük.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük gőzben, majd lecsökkentve a hőt 190 fokra további 20-25 percig sütjük. Ha nagyon barnul, fóliával letakarjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x15 x 2
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5700
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozsos vekni
Évi néni 1830 recept

Visszatértem a jó öreg kenyérliszthez, de igyekszem kipótolni valamilyen egészségesebb társával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...