r
Nosalty Logó

Rózsaszínűre sült kacsamell narancsszalmával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
z1
Rózsaszínűre sült kacsamell narancsszalmával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

2034
Kalória
74g
Fehérje
214.5g
Szénhidrátok
55.6g
Zsír
1271.8g
Víz
454g
Koleszterin
15.3g
Rost
97.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamellet merőlegesen bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  2. A narancsot zöldségpucolóval meghámozzuk, a héját szalmára vágjuk.
  3. A burgonyát megfőzzük, hámozzuk.
  4. A cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a narancs levével, vörösborral, balzsamecettel, ízesítjük chilivel, fahéjjal, áfonyalekvárra, és nagy, nagy türelemmel egy redukciót párolunk belőle anélkül, hogy leégetnénk.
  5. A végén a mártást hideg vajdarabokkal fényesítjük.
  6. A még meleg burgonyát összetörjük, és elkeverjük a tojással, a liszttel, sóval, borssal, szerecsendióval, sütőporral.
  7. Lisztes deszkán kis nudlikat formázunk belőlük.
  8. A kacsamellet a bőrös felén 4-5 percig pirítjuk, mellédobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát.
  9. Fordítjuk (2-3 perc). Vissza, 2-3 a bőrös felén újra.
  10. Aztán serpenyőstül be az előmelegített sütőbe kb. 8 percre.
  11. Általában, maximum 18 perc az elkészítésére fordított idő!!!
  12. Ha kész, kivesszük, és letakarva pihentetjük.
  13. Közben a forró olajban, 2-3 mp-ig egy szűrőben megmártjuk a narancshéjat, és utána megsütjük a házi krokettet.
  14. A kacsát szeleteljük. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Bár én inkább így szeretem, ezt az ételt véresebbre kell sütni. Hihetetlen bénázásom közben, (amit a fényképezővel műveltem) elfelejtettem, hogy mikor tettem be a sütőbe, és túlsütöttem. A lényeg: itt nagyon fontos a precizitás és az idő mérése!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!