r
Nosalty Logó

Rózsaszínűre sült kacsamell narancsszalmával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
z1
Rózsaszínűre sült kacsamell narancsszalmával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 2034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamellet merőlegesen bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  2. A narancsot zöldségpucolóval meghámozzuk, a héját szalmára vágjuk.
  3. A burgonyát megfőzzük, hámozzuk.
  4. A cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a narancs levével, vörösborral, balzsamecettel, ízesítjük chilivel, fahéjjal, áfonyalekvárra, és nagy, nagy türelemmel egy redukciót párolunk belőle anélkül, hogy leégetnénk.
  5. A végén a mártást hideg vajdarabokkal fényesítjük.
  6. A még meleg burgonyát összetörjük, és elkeverjük a tojással, a liszttel, sóval, borssal, szerecsendióval, sütőporral.
  7. Lisztes deszkán kis nudlikat formázunk belőlük.
  8. A kacsamellet a bőrös felén 4-5 percig pirítjuk, mellédobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát.
  9. Fordítjuk (2-3 perc). Vissza, 2-3 a bőrös felén újra.
  10. Aztán serpenyőstül be az előmelegített sütőbe kb. 8 percre.
  11. Általában, maximum 18 perc az elkészítésére fordított idő!!!
  12. Ha kész, kivesszük, és letakarva pihentetjük.
  13. Közben a forró olajban, 2-3 mp-ig egy szűrőben megmártjuk a narancshéjat, és utána megsütjük a házi krokettet.
  14. A kacsát szeleteljük. Tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10355
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 08.

Ajánló

Sötét hús = vörös bor. Természetesen száraz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár én inkább így szeretem, ezt az ételt véresebbre kell sütni. Hihetetlen bénázásom közben, (amit a fényképezővel műveltem) elfelejtettem, hogy mikor tettem be a sütőbe, és túlsütöttem. A lényeg: itt nagyon fontos a precizitás és az idő mérése!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...