Rózsaszínűre sült kacsamell narancsszalmával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
z1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g kacsamell405 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g áfonyadzsem278 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
100g balzsamecet88 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
2034
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g kacsamell405 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g áfonyadzsem278 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
100g balzsamecet88 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
2034
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
15.9g kacsamell21 kcal
-
13.8g narancs5 kcal
-
26.5g vörösbor23 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
5.3g áfonyadzsem15 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
5.3g balzsamecet5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
26.5g burgonya15 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.5g kakukkfű0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
108
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 454 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2200.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1133 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.5 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1271.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 284 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 225 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
2034
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 454 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2200.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1133 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.5 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1271.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 284 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 225 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
2034
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg kacsamell
-
1 közepes db narancs
-
0.5 l vörösbor
-
1 ek cukor
-
10 dkg áfonyadzsem
-
2 dkg vaj
-
1 dl balzsamecet
-
1 csipet fahéj
-
1 csipet szerecsendió
-
1 db chili
-
1 csipet sütőpor
-
0.5 kg burgonya
-
1 db tojás
-
1 evőkanál finomliszt
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 szál kakukkfű
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A kacsamellet merőlegesen bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
- A narancsot zöldségpucolóval meghámozzuk, a héját szalmára vágjuk.
- A burgonyát megfőzzük, hámozzuk.
- A cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a narancs levével, vörösborral, balzsamecettel, ízesítjük chilivel, fahéjjal, áfonyalekvárra, és nagy, nagy türelemmel egy redukciót párolunk belőle anélkül, hogy leégetnénk.
- A végén a mártást hideg vajdarabokkal fényesítjük.
- A még meleg burgonyát összetörjük, és elkeverjük a tojással, a liszttel, sóval, borssal, szerecsendióval, sütőporral.
- Lisztes deszkán kis nudlikat formázunk belőlük.
- A kacsamellet a bőrös felén 4-5 percig pirítjuk, mellédobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát.
- Fordítjuk (2-3 perc). Vissza, 2-3 a bőrös felén újra.
- Aztán serpenyőstül be az előmelegített sütőbe kb. 8 percre.
- Általában, maximum 18 perc az elkészítésére fordított idő!!!
- Ha kész, kivesszük, és letakarva pihentetjük.
- Közben a forró olajban, 2-3 mp-ig egy szűrőben megmártjuk a narancshéjat, és utána megsütjük a házi krokettet.
- A kacsát szeleteljük. Tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10363
- Feltöltés dátuma: 2011. február 08.
Ajánló
Sötét hús = vörös bor. Természetesen száraz!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
z1
42 recept
Bár én inkább így szeretem, ezt az ételt véresebbre kell sütni. Hihetetlen bénázásom közben, (amit a fényképezővel műveltem) elfelejtettem, hogy mikor tettem be a sütőbe, és túlsütöttem. A lényeg: itt nagyon fontos a precizitás és az idő mérése!