Rozmaringvirágok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
562
kcal
- 4% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2252
kcal
- 4% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
345
kcal
- 4% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
562
kcal
- 4% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.9 g
-
Cukor 243 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 154.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 557 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
2252
kcal
- 4% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
7 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
2 citromból nyert citromlé
-
5 dkg kandírozott narancshéj
-
1 csipet só
Elkészítés
- A kristálycukrot felezzük meg, az egyik fele a sütemény tésztájába, a másik fele a tetejére kerül majd. Így tehát, a fele mennyiséget, 10 dkg cukrot tegyük a darálóba a kandírozott narancshéjjal és a morzsolt rozmaringgal, és őröljük finomra, egyneművé.
- A keksz tésztájának elkészítéséhez gyúrjuk össze a vajat, a cukros narancsos-rozmaringos őrleményt, a tojássárgáját (a fehérjét tegyük félre a lekenéshez) és a lisztet a két citromból nyert citromlével és egy csipetnyi sóval. Fél órára tegyük a hűtőbe!
- A lehűlt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és szaggassuk ki virág formájú kiszúróval. A maradék cukrot öntsük egy lapos tálba, a tojásfehérjét kissé verjük fel. A virágokat kenjük meg tojással, és forgassuk bele a kristálycukorba.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokos sütőben, kb. 10-15 perc alatt megsülnek. A tésztából 2 és fél tepsire való virágocskát készíthetünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3100
- Feltöltés dátuma: 2020. május 03.
Ajánló
Egy csésze tea, egy kávé, egy finom bor mellé kísérőként adhatjuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
giuliettalupa
82 recept
Ha valaki a napfény ízét szeretné megkóstolni, készítse el ezt a finom kekszet! Könnyed, friss, illatos. Egy reggeli kávé, egy délutáni tea, de akár egy finom fehérbor mellé is ideális "kísérő" lehet. Készíthetjük otthonra vagy akár ajándékként is, mondjuk a közelgő anyák napjára.