Rozmaringos sült kacsacomb (Sült kacsacomb 4.)
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 37% Zsír
A páchoz
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A hús sütéséhez
-
375g kacsacomb1091 kcal
-
75g paprika12 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
50g kacsazsír0 kcal
Összesen
1697
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 37% Zsír
A páchoz
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A hús sütéséhez
-
1500g kacsacomb4363 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
200g kacsazsír0 kcal
Összesen
6785
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 37% Zsír
A páchoz
-
10g napraforgó olaj89 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A hús sütéséhez
-
59g kacsacomb172 kcal
-
11.8g paprika2 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
7.9g kacsazsír0 kcal
Összesen
268
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 170.2 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 743.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 245.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
1697
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.7 g
Zsír
-
Összesen 680.8 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 320 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 148 g
-
Koleszterin 821 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2974.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1641 mg
-
Nátrium 700 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 982.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 590 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 113 mg
-
C vitamin: 250 mg
-
D vitamin: 281 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 540 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 850 micro
Összesen
6785
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
A páchoz
-
3 dl napraforgó olaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A hús sütéséhez
-
3 db vöröshagyma
-
20 dkg kacsazsír
Elkészítés
A páchoz
- A kacsacombról eltávolítjuk a rajtamaradt tollpihéket és a felesleges hájat. Beáztatjuk vízbe, majd lecsöpögtetjük.
- A combok bőrét finoman bevagdossuk.
- Elkészítjük a pácot: egy kis tálba kimérjük az olajat, hozzáadjuk a borsot, a sót, a rozmaringot, és az összenyomott fokhagymát, majd egy nagyobb tálba beletesszük a húsokat és leöntjük a páclével.
- 24 órán át állni hagyjuk a páclében.
- Egy nagy (teflon) tepsibe tesszük a zsírt, majd erre felkarikázzuk a hagymát és a paprikát, errefektetjük rá a combokat.
- A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon sütjük 2 óráig alufólia alatt. Sütés közben 2-3-szor meglocsoljuk a húst a saját levével.
- Kivesszük a tepsit a sütőből. Egy másik üres tepsi aljába teszünk 2 merőkanál kacsazsírt (temészetesen azt, ami kisült a kacsából) és erre tesszük rá a már megpuhultcombokat és 30 percig pirítjuk 230 fokon.
- Sütés ideje: 150 perc
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 42337
- Feltöltés dátuma: 2009. február 23.
Ajánló
Petrezselymes burgonyát csináltam köretnek hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Finom, viszont eléggé kalóriadús étek, nekem a 4 combból 1 liter kacsazsírom lett.