r
Nosalty Logó

Rozmaringos sült kacsacomb (Sült kacsacomb 4.)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rozmaringos sült kacsacomb (Sült kacsacomb 4.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A páchoz

A hús sütéséhez

Összesen 1697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A páchoz

A hús sütéséhez

Összesen 6785 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A páchoz

A hús sütéséhez

Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    680.8 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    320 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 6785 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A páchoz

A hús sütéséhez

Elkészítés

A páchoz

  1. A kacsacombról eltávolítjuk a rajtamaradt tollpihéket és a felesleges hájat. Beáztatjuk vízbe, majd lecsöpögtetjük.
  2. A combok bőrét finoman bevagdossuk.
  3. Elkészítjük a pácot: egy kis tálba kimérjük az olajat, hozzáadjuk a borsot, a sót, a rozmaringot, és az összenyomott fokhagymát, majd egy nagyobb tálba beletesszük a húsokat és leöntjük a páclével.
  4. 24 órán át állni hagyjuk a páclében.
  5. Egy nagy (teflon) tepsibe tesszük a zsírt, majd erre felkarikázzuk a hagymát és a paprikát, errefektetjük rá a combokat.
  6. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon sütjük 2 óráig alufólia alatt. Sütés közben 2-3-szor meglocsoljuk a húst a saját levével.
  7. Kivesszük a tepsit a sütőből. Egy másik üres tepsi aljába teszünk 2 merőkanál kacsazsírt (temészetesen azt, ami kisült a kacsából) és erre tesszük rá a már megpuhultcombokat és 30 percig pirítjuk 230 fokon.
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 42395
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 23.

Ajánló

Petrezselymes burgonyát csináltam köretnek hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, viszont eléggé kalóriadús étek, nekem a 4 combból 1 liter kacsazsírom lett.

Hozzávalók

A páchoz

A hús sütéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...