r
Nosalty Logó

Rozmaringos-gyrosos párolt csirke burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Rozmaringos-gyrosos párolt csirke burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3026 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5183.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    2930 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2024.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 3026 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában feltesszük sós vízben főni. Ha kész, öntsük le a vizet, hogy hűljön. Majd pucoljuk meg, és úgy tálaljuk. (40-50 perc főzés)
  2. A mellet szeleteljük, a combokkal együtt a pácba téve átforgatjuk.
  3. Két gerezd finomra vágott fokhagymával, borssal, finomra vágott, friss rozmaringgal fűszerezzük.
  4. 20 perc állás után kiolajozott jénaiba tesszük. Ráfektetjük a húsokat rétegezve, először a combot, majd a mellet.
  5. A jénait a sütőbe téve az ételt készre sütjük, lassan,hogy tudjon párolódni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3476
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 20.

Ajánló

Kellemes finom bor illik mellé. Természetesen a köret lehet rizs vagy burgonyapüré is, kinek mi a kedvence, az ízlése.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringos-gyrosos párolt csirke burgonyával
Éva-Anyóca 350 recept

A csirke egészen finom ezzel a különleges ízkombinációval párolva, a legegyszerűbb és finom, laktató körettel. Mind elfogyott: :-) Nagyon sikeres volt, az ízvariáció sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...