Rozmaringos-fehérboros házi májas
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g csirkemáj298 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
11 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
11g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
422
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g csirkemáj1190 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
42 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1689
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
55.8g csirkemáj66 kcal
-
30.8g újhagyma6 kcal
-
5g lilahagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
2.8g félszáraz fehérbor2 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
2.5g kacsazsír0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
94
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 885 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1317.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 787 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 298.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 8356 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 41 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1529 micro
-
Kolin: 494 mg
-
Retinol - A vitamin: 8295 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 652 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 942 micro
Összesen
422
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.1 g
Zsír
-
Összesen 83.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 3540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5268.6 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 550 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 96 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 3148 mg
-
Nátrium 776 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1193.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 33423 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 166 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 689 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 99 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6117 micro
-
Kolin: 1977 mg
-
Retinol - A vitamin: 33182 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 2608 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 400 micro
-
Lut-zea 3770 micro
Összesen
1689
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1865 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 1852 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 22 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
1 kg csirkemáj
-
6 közepes db újhagyma
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 szál rozmaring
-
0.5 dl félszáraz fehérbor
-
3 ek vaj
-
3 ek kacsazsír
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az újhagymát karikára, a lilahagymát apró kockára vágjuk, és egy lábasban, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, némi zsiradékon üvegesre pároljuk.
- Majd hozzáadjuk a megmosott májat, az ágról leszedett rozmaring leveleket, fokhagymát, felöntjük a fehérborral, borsozzuk, és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütjük. Amikor a máj megsült, levesszük az alufóliát, és további 5-10 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!
- Ha a máj elkészült, kihűtjük, majd úgy, ahogy megsült, hagymával, rozmaringgal együtt egy botmixer segítségével, a vaj hozzáadásával pépesítjük. Én mindig csak a tálaláskor szoktam sózni....
- Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt, és locsoljuk a pép tetejére.
- Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizzsel kínálom!
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 338
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16274
- Feltöltés dátuma: 2015. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Van még egy dolog a tojáson kívül, amit fanatikusan szeretek, ez pedig nem más, mint a kenőmájas. Sajnos a boltit is nagyon szeretem, de hogy minél kevesebbet fogyasszak belőle, előszeretettel készítem itthon is a májas finomabbnál finomabb verzióit. A májas készítés nem egy nagy ördöngösség, mindenki ízlése szerint variálhatja a fűszerezést, de én most a kedvenc receptemet ajánlom.