r
Nosalty Logó

Rozmaringos-fehérboros házi májas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rozmaringos-fehérboros házi májas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1689 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1317.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8356 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1529 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8295 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 422 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    3540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5268.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    550 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    96 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    3148 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1193.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33423 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    689 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6117 micro
  • Kolin:
    1977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33182 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    2608 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    3770 micro
Összesen 1689 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1852 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát karikára, a lilahagymát apró kockára vágjuk, és egy lábasban, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, némi zsiradékon üvegesre pároljuk.
  2. Majd hozzáadjuk a megmosott májat, az ágról leszedett rozmaring leveleket, fokhagymát, felöntjük a fehérborral, borsozzuk, és alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 percet sütjük. Amikor a máj megsült, levesszük az alufóliát, és további 5-10 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg!
  3. Ha a máj elkészült, kihűtjük, majd úgy, ahogy megsült, hagymával, rozmaringgal együtt egy botmixer segítségével, a vaj hozzáadásával pépesítjük. Én mindig csak a tálaláskor szoktam sózni....
  4. Ha szeretnénk néhány napra eltenni, tegyük egy tálba a leturmixolt májast, olvasszuk fel a kacsazsírt, és locsoljuk a pép tetejére.
  5. Friss kenyérrel, pirítóssal, puffasztott rizzsel kínálom!
  6. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16237
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van még egy dolog a tojáson kívül, amit fanatikusan szeretek, ez pedig nem más, mint a kenőmájas. Sajnos a boltit is nagyon szeretem, de hogy minél kevesebbet fogyasszak belőle, előszeretettel készítem itthon is a májas finomabbnál finomabb verzióit. A májas készítés nem egy nagy ördöngösség, mindenki ízlése szerint variálhatja a fűszerezést, de én most a kedvenc receptemet ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...