r
Nosalty Logó

Rozmaringos csirkerakottas Kati módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Rozmaringos csirkerakottas Kati módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1836.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3006 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    227 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.7 g

Zsír

  • Összesen
    305.2 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7344.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2955 mg
  • Nátrium
    1959 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1875 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2819 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1609 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12025 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    906 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 4449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk úgy, hogy a combokat és a mellet kifilézzük /csontozzuk/, majd kisebb kb. falatnyi darabokra szeleteljük, a szárnyakat ketté vágjuk. Fűszerezzük: só - örőlt rozmaring - kakukkfű.
  2. A tejfölt - tejszínt elkeverjük annyi kecsappal, hogy rózsaszínű legyen.
  3. A krumplit /nyers/ vékony karikára vágjuk. A répát szintén vékonyra szeleteljül kb. 10 centis lapocskákra. A hagymát apróra vágjuk. Fűszerezés: só - bors - ételízesítő.
  4. Egy római tálat vastagon kivajazunk, lerakunk egy sor krumplit, só, bors, ételízesítő. Erre egy sor fűszerezett hús, majd a hagyma felét rászórjuk, kevés sót, egy sor sárgarépa, kevés olajat locsolunk rá, picit sózzuk. A tejfölös massza felét rákenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  5. A következő sort ugyanezzel a módszerrel rakjuk össze, a tetejére a massza másik fele kerül, végül reszelt sajttal bőven megszórjuk.
  6. A tálat lefedjük, és készre sütjük kb. másfél óra, akkor jó, ha a teteje megpirul, a krumpli puha benne és sűrű szaftja keletkezik. Ha puhának tűnik, kitakarjuk, és kicsit megpirítjuk. A tálat hideg sütőbe tesszük! És az időt a bemelegedéstől mérjük, de érdemes ránézni, mert nem egyformák a sütők, én villanyt használok.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4085
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozmaringos csirkerakottas Kati módra
Katharosz 499 recept

Nagyon finom ízletes egytálétel, római tálban készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...