r
Nosalty Logó

Rozmaringos csirkecomb Boszi konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Rozmaringos csirkecomb Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 2564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    177.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 2564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Én a csirke bőrét mindig leveszem, de sokkal szebb, ha marad rajta. Főleg, ha valaki szereti is! Megsózzuk.
  2. Az olajban elkeverjük a fokhagymát, a borsot és a rozmaring felét. Ebbe a pácba beleforgatjuk a combokat, és amennyi idő van rá, hagyjuk benne állni.
  3. Egy megfelelő méretű tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és belefektetjük a combokat. Én kacsasütőbe tettem.
  4. A meghámozott burgonyát négybe vágva betesszük a tálba, amelyikben a comb is volt, és megforgatjuk a maradék zsiradékban.
  5. A burgonyát betesszük a combok mellé, ha másképpen nem fér el, lehet a combok alá is tenni. Megsózzuk, és aláöntjük a levest. Megszórjuk a maradék rozmaringgal, és lefedjük. Eőmelegítette sütőbe betesszük, és kb. 50-60 percig sütjük.
  6. Ha minden puha, levesszük a takarást, és megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8591
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám egy régebbi Meglepetés újságból ollózta ki ennek a receptnek az eredetijét. Én már változtattam rajta, és azt írtam le. Ha nincs kacsasütő,  jó bármelyik tepsi, amelyikbe befér az összes comb és a burgonya.

Hozzávalók

A húshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...