r
Nosalty Logó

Rozé kacsamell tavaszi zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Rozé kacsamell tavaszi zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1758 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3222 micro
Összesen 1062 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    167.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3516 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1968 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6445 micro
Összesen 2127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 126 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felhasználás előtt megmossuk. A kacsamellek bőrét éles pengéjű késsel sűrűn beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne sértsük meg a húsát.
  2. Sózzuk-borsozzuk, majd hűtőben hagyjuk állni, amíg elkészítjük a köretet.
  3. Előkészítjük a zöldségeket. A burgonyát alaposan megmossuk, a nagyobb szemeket kettévágjuk. A spárgának eltávolítjuk a fás szárát és rusztikusan feldaraboljuk.
  4. Egy serpenyőben a vajat az olívaolajjal megolvasztjuk, Először átpároljuk a burgonyát (8-10 perc), majd a spárgát (3-4 perc), végül az előfőzött borsót. Minden zöldség zsenge és friss, nem kell túlsütni őket.
  5. Sózzuk-borsozzuk, reszelt citromhéjjal, citromlével, valamint apróra vágott mentával és petrezselyemmel ízesítjük. Tálalásig félretesszük.
  6. A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé, jól felforrósított serpenyőben sütni kezdjük. Fontos, hogy ne mozgassuk, ne piszkálgassuk: kereken 8 percig hozzá se nyúljunk.
  7. Az idő letelte után fordítsuk meg a melleket és 5 percig süssük a másik oldalukat is. Majd takarjuk le, vegyük le a tűzhelyről, és legalább 10-15 percig hagyjuk állni. Így az egész átpárolódik, és az értékes, zamatos szaft a húsban marad.
  8. A húst ferdén felszeleteljük és ízlésesen ráhalmozzuk a zöldségágyra. Friss mentával és petrezselyemmel díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 11616
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 16.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

Receptjellemzők

Rozé kacsamell tavaszi zöldségekkel
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A kacsamell sütése kisebbfajta kihívást okozhat egy kezdő szakácsnak. Ezzel a recepttel azonban megmutatjuk, hogy egyáltalán nem ördöngösség a tökéletes, szaftos rozé kacsamell elkészítése. Sütőt nem igényel, csak egy jó minőségű serpenyőt, a tökéletesen elkészített húst pedig hozzá csodálatosan passzoló, zsenge, tavaszi zöldségkörettel tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...