Rozé kacsamell tavaszi zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1062
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2127
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 83.7 g
Zsír
-
Összesen 60.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 362 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1758 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1050 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 576.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 984 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3222 micro
Összesen
1062
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 167.3 g
Zsír
-
Összesen 121.7 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3516 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 2100 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1152.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 738 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 554 mg
-
Retinol - A vitamin: 528 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 1968 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6445 micro
Összesen
2127
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
126
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A húst felhasználás előtt megmossuk. A kacsamellek bőrét éles pengéjű késsel sűrűn beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne sértsük meg a húsát.
- Sózzuk-borsozzuk, majd hűtőben hagyjuk állni, amíg elkészítjük a köretet.
- Előkészítjük a zöldségeket. A burgonyát alaposan megmossuk, a nagyobb szemeket kettévágjuk. A spárgának eltávolítjuk a fás szárát és rusztikusan feldaraboljuk.
- Egy serpenyőben a vajat az olívaolajjal megolvasztjuk, Először átpároljuk a burgonyát (8-10 perc), majd a spárgát (3-4 perc), végül az előfőzött borsót. Minden zöldség zsenge és friss, nem kell túlsütni őket.
- Sózzuk-borsozzuk, reszelt citromhéjjal, citromlével, valamint apróra vágott mentával és petrezselyemmel ízesítjük. Tálalásig félretesszük.
- A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé, jól felforrósított serpenyőben sütni kezdjük. Fontos, hogy ne mozgassuk, ne piszkálgassuk: kereken 8 percig hozzá se nyúljunk.
- Az idő letelte után fordítsuk meg a melleket és 5 percig süssük a másik oldalukat is. Majd takarjuk le, vegyük le a tűzhelyről, és legalább 10-15 percig hagyjuk állni. Így az egész átpárolódik, és az értékes, zamatos szaft a húsban marad.
- A húst ferdén felszeleteljük és ízlésesen ráhalmozzuk a zöldségágyra. Friss mentával és petrezselyemmel díszítjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 219
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 11616
- Feltöltés dátuma: 2020. május 16.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
ünnepi főételek és köretek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A kacsamell sütése kisebbfajta kihívást okozhat egy kezdő szakácsnak. Ezzel a recepttel azonban megmutatjuk, hogy egyáltalán nem ördöngösség a tökéletes, szaftos rozé kacsamell elkészítése. Sütőt nem igényel, csak egy jó minőségű serpenyőt, a tökéletesen elkészített húst pedig hozzá csodálatosan passzoló, zsenge, tavaszi zöldségkörettel tálaljuk.