Roston sült ropogós burgonyatallérok
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
403
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
4020
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 142.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
403
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.7 g
Zsír
-
Összesen 287.1 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 153 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6331.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 413 mg
-
Foszfor 1702 mg
-
Nátrium 3849 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1428.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 299 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 423 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
4020
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyákat mossuk meg és főzzük félpuhára.
- Hűtsük, ki majd szeleteljük 1 cm-es karikákra. Egy tálba öntsünk olívaolajat és adjunk hozzá pépesített fokhagymát, majd helyezzük bele a burgonyakarikákat. Tetszés szerint sózzuk, borsozzuk és ízesítsük finomra vágott rozmaringgal, majd keverjük össze a tál tartalmát (aki szereti, adhat hozzá őrölt köményt is).
- Majd minden egyes szeletet tekerjünk be vékonyra szeletelt szalonnával.
- Bordás serpenyőben vagy grill lapon a szeletek mindkét oldalát süssük ropogósra.
- Akinek ez a verzió túlságosan hosszadalmas, az 200 fokos előmelegített sütőben is ropogósra sütheti (20 perc). (Nekem személy szerint a serpenyős verzió sokkal finomabb!)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4087
- Feltöltés dátuma: 2013. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Használhatjuk köretként, de nyáron egy friss saláta társaságában akár főételként is fogyaszthatjuk.