Roston csirkemell vörösboros-hagymás mártással és házi chipsszel
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 38% Zsír
Roston csirke
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Mártás
-
2g olívaolaj18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
25g paradicsomlé4 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Chips
-
100g burgonya58 kcal
-
0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 38% Zsír
Roston csirke
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Mártás
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Chips
-
400g burgonya231 kcal
-
0 kcal
-
680g napraforgó olaj6011 kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 38% Zsír
Roston csirke
-
25g csirkemellfilé30 kcal
-
0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
Mártás
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
10g vörösbor8 kcal
-
5g paradicsomlé1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Chips
-
20g burgonya12 kcal
-
0 kcal
-
33.9g napraforgó olaj300 kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 178 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1292.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 836 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 237.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2259 micro
-
Lut-zea 26 micro
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 121.1 g
Zsír
-
Összesen 712.1 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 329 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 251 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5168.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1329 mg
-
Nátrium 3345 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 949 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 285 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 471 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 276 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 103 micro
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 451 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
Roston csirke
-
50 dkg csirkemellfilé
-
2 kávéskanál szárnyas fűszerkeverék
-
1 ek olívaolaj
Mártás
-
1 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db leveskocka
-
2 dl vörösbor
-
1 dl paradicsomlé
-
1 kávéskanál só
-
1 késhegynyi fehér bors
Chips
-
1 kávéskanál görög fűszerkeverék
Elkészítés
Roston csirke
- A csirkemellet szeleteljük fel úgy, hogy ne legyenek túl vékonyak. A szeleteket egy edénybe helyezzük, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és jól átforgatjuk, hogy mindenhol legyen rajta fűszer.
- Felforrósítunk egy grill serpenyőt, és zsiradék nélkül (hiszen már van a húson) megsütjük a húsokat a következő módon: belefektetjük a hússzeleteket a serpenyőbe, és csak akkor fordítjuk meg, ha elkezd kifehéredni a felső fele. Megfordítjuk, majd a másik felét is aranybarnára sütjük. A csirkemellet ne forgassuk többször, mert kiszárad!
- A kész húsokat tegyük félre, fóliázzuk le.
Mártás
- Egy mélyebb teflon serpenyőt forrósítsunk fel. Az olívaolajon kezdjük el pirítani az apróra vágott vöröshagymát fedő alatt. Néha keverjük át, majd 10 perc elteltével dobjuk rá az apróra vágott fokhagymát is. Fedő vissza, és alacsony lángon pároljuk további 5 percet.
- Ezután öntsük rá a bort, a paradicsomlevet, tegyük bele a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő nélkül főzzük további 45 percig. Alkalmanként keverjük meg, mert elkezd besűrűsödni.
- A lángot folyamatosan növelve főzzük a kellő sűrűségűre.
Chips
- A burgonyát jól mossuk meg, de ne hámozzuk. Karikázzuk fel kb 1 cm-es karikákra. Forró olajban süssük aranybarnára.
- Ha kész van, só helyett fűszerkeverékkel szórjuk meg.
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 771
- Feltöltés dátuma: 2015. február 24.
Ajánló
Az elkészült ételt tálaljuk a fantáziánkra támaszkodva: egymásra helyezve őket, egymás mellé, díszítéssel, anélkül... Fogyasszuk el mellé a megkezdett, megmaradt testes vörösbort. Legyen az Merlot, Cabernet Sauvignon vagy Kékfrankos. Így a mártás útját járva jutunk el arra az állomásra, amikor a csirkemellhez vörösbort fogyaszthatunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Igaz, nem túl egészséges, amikor egy fárasztó nap végén "tömény" ételeket kezdünk sütögetni, készítgetni, de olykor jól esik. De még mennyire! Ízek, állagok kavalkádja jelenik meg ebben az ételben. Annak, hogy ezt megalkossuk vagy tovább fejlesszük, csak a fantáziánk szab határt. Játszhatunk a fűszerezéssel a húsnál, a mártást feldobhatjuk apróra kockázott zöldpaprikával vagy kaliforniaival, mehet bele póréhagyma, stb. A chipset sós vízben is főzhetjük 10 percen át, majd sütőpapíron, 180 fokos sütőben előre fűszerezve készre süthetjük. Így diétás is lehet. Variáljunk, próbálkozzunk! Jó étvágyat!