r
Nosalty Logó

Roppanós karamell torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Roppanós karamell torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Roppanós karamell réteg

Krém

Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Roppanós karamell réteg

Krém

Összesen 4763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Roppanós karamell réteg

Krém

Összesen 247 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 596 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    182.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5795.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1830 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.7 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    541 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Roppanós karamell réteg

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 170 fokra bekapcsoljuk. A tortaformába szilikonos sütőpapírt teszünk.
  2. A tojásokat a cukorral nagyon sokáig habosra keverjük. Mikor megkóstoljuk, fontos, hogy ne érezzük a cukorszemcsét, mert az leszáll sütéskor a piskóta aljára, és ragadni fog.
  3. Majd a forró (a csapból jól kiengedett) vizet kanalanként hozzáadjuk.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszába forgatjuk 4-5 részletben. A kész tésztát a tortaformába borítjuk, és szép világosra sütjük. Nem szabad az ajtót kinyitni! 20-30 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A kihűlt piskótát három felé vágjuk. Ekkor állunk neki a roppanós karamell rétegnek.

Roppanós karamell réteg

  1. A cukrot egy lábosban, lassú tűzön aranybarnára karamellizáljuk.
  2. Levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, hűtjük, míg mézes állagú lesz.
  3. A piskóta alsó és középső szeletét megkenjük 2-3 mm vastagon. Amint rákanalazunk egy evőkanálnyit, rögtön szét is terítjük vele. Nagyon gyorsan köt.
  4. Míg hűl, elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A cukrot egy lábosban (jó az előző, nem kell annyit mosogatni) karamellizáljuk. Egy kis tejben a pudingot csomómentesre keverjük.
  2. Mikor a karamell kész, felöntjük a maradék tejjel. A karamell hirtelen kőkemény lesz, de ahogy melegszik a tej, el fog olvadni. Mikor forr, a tejes vaníliapudingot hozzákeverjük, és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
  3. A tejszínt a porcukorral habosra verjük, és 2-3 evőkanálnyit belekeverünk a kihűlt krémbe.
  4. A torta összeállítása: piskóta, roppanós karamell réteg (már rátettük), karamell krém, tejszínhab, majd újra a piskóta, roppanós karamell réteg, karamell krém, tejszínhab, piskóta. Tejszínnel borítjuk.
  5. A roppanós réteg nem sokáig marad roppanós. Mikor frissen esszük, így nagyon különleges. Ha másnap vagy később még van a tortából, már puhára olvad, amitől az egész piskóta karamell ízű lesz. Úgy is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2776
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját fejlesztés, amit eddig bárki megkóstolt, elolvadt:-) Ha megkérdezem a családom, milyen torta legyen, mindig ezt választják. Úgyhogy már így kérdezem: milyen tortát szeretnél, kivéve karamell? A siker nem marad el soha, különleges, egyedi, krémes, roppanós, kérek még egy szeletet:-)!

Hozzávalók

Piskóta

Roppanós karamell réteg

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...