Roppanós karamell torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
Roppanós karamell réteg
-
19g cukor73 kcal
Krém
-
13g cukor48 kcal
-
50g tej28 kcal
-
21 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
5g porcukor19 kcal
Összesen
596
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
48g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
Roppanós karamell réteg
-
150g cukor581 kcal
Krém
-
100g cukor387 kcal
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
40g porcukor155 kcal
Összesen
4763
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
11.5g tojás14 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
Roppanós karamell réteg
-
7.8g cukor30 kcal
Krém
-
5.2g cukor20 kcal
-
20.9g tej12 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
26.1g habtejszín76 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
Összesen
247
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 724.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
596
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 68 g
Zsír
-
Összesen 182.9 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5795.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1830 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 2100 mg
-
Nátrium 1607 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 718.7 g
-
Cukor 521 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 541 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1705 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 674 mg
-
Retinol - A vitamin: 1680 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
4763
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
20 dkg cukor
-
6 evőkanál víz
-
1 csomag sütőpor
-
20 dkg finomliszt
Roppanós karamell réteg
-
15 dkg cukor
Krém
-
10 dkg cukor
-
4 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
500 ml habtejszín
-
2 púpozott ek porcukor
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt 170 fokra bekapcsoljuk. A tortaformába szilikonos sütőpapírt teszünk.
- A tojásokat a cukorral nagyon sokáig habosra keverjük. Mikor megkóstoljuk, fontos, hogy ne érezzük a cukorszemcsét, mert az leszáll sütéskor a piskóta aljára, és ragadni fog.
- Majd a forró (a csapból jól kiengedett) vizet kanalanként hozzáadjuk.
- A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszába forgatjuk 4-5 részletben. A kész tésztát a tortaformába borítjuk, és szép világosra sütjük. Nem szabad az ajtót kinyitni! 20-30 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük.
- A kihűlt piskótát három felé vágjuk. Ekkor állunk neki a roppanós karamell rétegnek.
Roppanós karamell réteg
- A cukrot egy lábosban, lassú tűzön aranybarnára karamellizáljuk.
- Levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, hűtjük, míg mézes állagú lesz.
- A piskóta alsó és középső szeletét megkenjük 2-3 mm vastagon. Amint rákanalazunk egy evőkanálnyit, rögtön szét is terítjük vele. Nagyon gyorsan köt.
- Míg hűl, elkészítjük a krémet.
Krém
- A cukrot egy lábosban (jó az előző, nem kell annyit mosogatni) karamellizáljuk. Egy kis tejben a pudingot csomómentesre keverjük.
- Mikor a karamell kész, felöntjük a maradék tejjel. A karamell hirtelen kőkemény lesz, de ahogy melegszik a tej, el fog olvadni. Mikor forr, a tejes vaníliapudingot hozzákeverjük, és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
- A tejszínt a porcukorral habosra verjük, és 2-3 evőkanálnyit belekeverünk a kihűlt krémbe.
- A torta összeállítása: piskóta, roppanós karamell réteg (már rátettük), karamell krém, tejszínhab, majd újra a piskóta, roppanós karamell réteg, karamell krém, tejszínhab, piskóta. Tejszínnel borítjuk.
- A roppanós réteg nem sokáig marad roppanós. Mikor frissen esszük, így nagyon különleges. Ha másnap vagy később még van a tortából, már puhára olvad, amitől az egész piskóta karamell ízű lesz. Úgy is nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 2805
- Feltöltés dátuma: 2015. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Saját fejlesztés, amit eddig bárki megkóstolt, elolvadt:-) Ha megkérdezem a családom, milyen torta legyen, mindig ezt választják. Úgyhogy már így kérdezem: milyen tortát szeretnél, kivéve karamell? A siker nem marad el soha, különleges, egyedi, krémes, roppanós, kérek még egy szeletet:-)!