r
Nosalty Logó

Ropogós sült kacsa kesudióval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Ropogós sült kacsa kesudióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2959 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 739 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.2 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8112.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    2940 mg
  • Nátrium
    4069 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1255.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 2959 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és belsőségeitől megtisztított kacsát dörzsöljük be sóval, citrommal és borssal. Hevítsünk fel egy serpenyőt, és olvasszunk meg 1 ek. vajat, pirítsuk meg rajta a baconszalonnát, majd a kockákra vágott hagymát.
  2. Keverjük hozzá a felkockázott almát, majorannát, 1 ek. zsemlemorzsát, majd töltsük be vele a kacsát. Süssük úgy 30 percet 200 fokon, majd kapcsoljuk lejjebb 180 fokra, és locsoljuk meg a kacsát a sör felével, és alá is rakjunk vizet, kb. 2 dl-t, majd további 1 órán át süssük. Fordítsuk meg félidőben. Amikor már pirosodik, kenjük meg a maradék sörrel. Mielőtt kész lenne, daraboljuk fel a rozmaringágakat, zúzzuk össze a fokhagymát, és rakjuk 2 ek. olvasztott vajhoz, kenjük meg vele a kacsánkat.
  3. Pörköljük meg egy forró serpenyőben a durvára vágott kesudiót, és ezzel szervírozzuk a feldarabolt kacsát. Díszíthetjük mángolddal vagy spenóttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 781
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós sült kacsa kesudióval
Szimran 144 recept

Mindig nagy talány volt, hogyan lehet egy kacsát ropogósra sütni anélkül, hogy kiszárítanám. Az évek alatt több kipróbált recept után mégis sikerült. Ez egy karácsonyi  változat, omlós, gyümölcsös, ropogós. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...