Ropogós sült kacsa kesudióval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szimran
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
739
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2959
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
163
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2028.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 735 mg
-
Nátrium 1017 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 313.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
739
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222.2 g
Zsír
-
Összesen 177.1 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8112.5 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 549 mg
-
Foszfor 2940 mg
-
Nátrium 4069 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1255.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 631 mg
-
Retinol - A vitamin: 533 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
2959
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megmosott és belsőségeitől megtisztított kacsát dörzsöljük be sóval, citrommal és borssal. Hevítsünk fel egy serpenyőt, és olvasszunk meg 1 ek. vajat, pirítsuk meg rajta a baconszalonnát, majd a kockákra vágott hagymát.
- Keverjük hozzá a felkockázott almát, majorannát, 1 ek. zsemlemorzsát, majd töltsük be vele a kacsát. Süssük úgy 30 percet 200 fokon, majd kapcsoljuk lejjebb 180 fokra, és locsoljuk meg a kacsát a sör felével, és alá is rakjunk vizet, kb. 2 dl-t, majd további 1 órán át süssük. Fordítsuk meg félidőben. Amikor már pirosodik, kenjük meg a maradék sörrel. Mielőtt kész lenne, daraboljuk fel a rozmaringágakat, zúzzuk össze a fokhagymát, és rakjuk 2 ek. olvasztott vajhoz, kenjük meg vele a kacsánkat.
- Pörköljük meg egy forró serpenyőben a durvára vágott kesudiót, és ezzel szervírozzuk a feldarabolt kacsát. Díszíthetjük mángolddal vagy spenóttal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 781
- Feltöltés dátuma: 2019. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szimran
144 recept
Mindig nagy talány volt, hogyan lehet egy kacsát ropogósra sütni anélkül, hogy kiszárítanám. Az évek alatt több kipróbált recept után mégis sikerült. Ez egy karácsonyi változat, omlós, gyümölcsös, ropogós.