r
Nosalty Logó

Ropogós selyemsonkás falatok olívával és paprikával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takibácsi
Ropogós selyemsonkás falatok olívával és paprikával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 316 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2079.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3157 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A selyemsonkát aprítsuk fel apró darabokra, majd tegyük egy tálba. Aprítsuk fel az olívabogyót és a paprikát is, majd adjuk a sonkához.
  2. Keverjük hozzá a tömlős sajtot, a tejfölt, és az egészet keverjük jól össze. Ha szükséges, adjunk hozzá kicsit több tejfölt, de ne legyen folyós a massza.
  3. A leveles tésztát nyújtsuk ki jó vékonyra és daraboljuk fel kb. 9x12 cm-es téglalapokra. Nekem 16 db lett egy csomag tésztából.
  4. Fogjunk egy ilyen kinyújtott téglalapot. A közepén hagyjunk hosszában 1-2 ujjnyi vastag sávot, a tőle jobbra és balra eső sávokat srégen vagdossuk be (én pizzaszeletelő korongot használtam). A középső sávra terítsünk a sonkás masszából és szórjuk meg kevés oregánóval, majd egy kevés reszelt sajttal. A bevagdosott csíkokat felváltva hajtsuk át a massza fölött. A képen látható mintát kapjuk kb.
  5. Ezt ismételjük meg a tészta többi részével. Az elkészült rudakat fektessük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Egy tojás verjünk fel, adjunk hozzá egy kevés tejfölt, keverjük össze, adjunk hozzá egy csipet sót, majd ezzel a tojásos keverékkel kenjük meg a tepsibe fektetett rudakat.
  6. Ha megtelt a tepsi, előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1507
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós selyemsonkás falatok olívával és paprikával
Takibácsi 27 recept

Valami nem túl bonyolult kísérőn gondolkodtam, amit egy tál babgulyás mellé lehet majszolni, de valahogy nem pogácsára vágytam. Belenéztem a hűtőszekrénybe, és ez állt össze belőle, ami tökéletes volt a csülkös babgulyást kísérni, de mivel bőven maradt belőle, egy kis édes-csilis mártogatóssal remek sós rágcsálni való is egyben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...