r
Nosalty Logó

Ropogós selyemsonkás falatok olívával és paprikával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Takibácsi
Ropogós selyemsonkás falatok olívával és paprikával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

316
Kalória
12.8g
Fehérje
20.6g
Szénhidrátok
20.4g
Zsír
52.7g
Víz
48.1g
Koleszterin
1.2g
Rost
2.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 316 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2079.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    315.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3157 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1895 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. A selyemsonkát aprítsuk fel apró darabokra, majd tegyük egy tálba. Aprítsuk fel az olívabogyót és a paprikát is, majd adjuk a sonkához.
  2. Keverjük hozzá a tömlős sajtot, a tejfölt, és az egészet keverjük jól össze. Ha szükséges, adjunk hozzá kicsit több tejfölt, de ne legyen folyós a massza.
  3. A leveles tésztát nyújtsuk ki jó vékonyra és daraboljuk fel kb. 9x12 cm-es téglalapokra. Nekem 16 db lett egy csomag tésztából.
  4. Fogjunk egy ilyen kinyújtott téglalapot. A közepén hagyjunk hosszában 1-2 ujjnyi vastag sávot, a tőle jobbra és balra eső sávokat srégen vagdossuk be (én pizzaszeletelő korongot használtam). A középső sávra terítsünk a sonkás masszából és szórjuk meg kevés oregánóval, majd egy kevés reszelt sajttal. A bevagdosott csíkokat felváltva hajtsuk át a massza fölött. A képen látható mintát kapjuk kb.
  5. Ezt ismételjük meg a tészta többi részével. Az elkészült rudakat fektessük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Egy tojás verjünk fel, adjunk hozzá egy kevés tejfölt, keverjük össze, adjunk hozzá egy csipet sót, majd ezzel a tojásos keverékkel kenjük meg a tepsibe fektetett rudakat.
  6. Ha megtelt a tepsi, előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Valami nem túl bonyolult kísérőn gondolkodtam, amit egy tál babgulyás mellé lehet majszolni, de valahogy nem pogácsára vágytam. Belenéztem a hűtőszekrénybe, és ez állt össze belőle, ami tökéletes volt a csülkös babgulyást kísérni, de mivel bőven maradt belőle, egy kis édes-csilis mártogatóssal remek sós rágcsálni való is egyben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!