r
Nosalty Logó

Ropogós kacsasült pofonegyszerűen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
fitfoodchallenge
Ropogós kacsasült pofonegyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 939 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamell bőrös részét nagyjából centinként beirdaljuk úgy, hogy közben nem vágunk bele a húsba.
  2. Előveszünk egy serpenyőt, és közepes lángon „szárazon” melegíteni kezdjük. Nagyjából három perc múlva rátesszük a kacsákat, de úgy, hogy a bőrös oldaluk lefele legyen. A zsírjuk pillanatok alatt kisül, így a hús ebben pirul meg. Mindegyik oldalt nagyjából öt percig sütjük.
  3. A szeletekre rakunk egy kis összezúzott fokhagymát, egy késhegynyi egész koriandert. Nem maradhat ki a só és a bors sem. Akkor van vége az első etapnak, ha a kacsamell mindkét fele szép, pirosas színű.
  4. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeveréses fokozatra. A kacsákat rátesszük a rácsra, és 20 percig sütjük őket. Eggyel lejjebb rakunk egy tepsit, hogy a sütés közben kicsorduló zsír ne piszkolja össze a sütőt.
  5. Amíg a kacsa készül, addig egy serpenyőben a megpucolt, összevágott nektarinokat két evőkanál mézen megfuttatjuk. Rádobjuk a fahéjat is, aztán körülbelül öt perc alatt, készre sütjük a barackfalatkákat is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 224
  • Össznézettség: 298114
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 26.

Ajánló

A kacsa külseje ropogós, belül mégis szaftos. Akkor tökéletes az állag, ha ilyen. A fahéjas barack enyhén édes utóíze, pedig remekül kiemeli a kacsamell finom fűszerességét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
fitfoodchallenge 7 recept

Az első ködös, őszi reggel után a férjemen is erőt vett a biológia. Pusztán evolúciós okokból, valami szaftos, lehetőleg zsíros húst kívánt ebédre, egy kis sült krumplival. Tipikus férfi! Szerencsére disznóhús már hónapok óta nincsen a hűtőben, ő meg lusta volt elmenni a boltba venni, ezért megegyeztünk a kacsában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...