r
Nosalty Logó

Ropogós halrudak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyihaj
Ropogós halrudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós halrudakhoz

Szószhoz

Összesen 1067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós halrudakhoz

Szószhoz

Összesen 2137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A ropogós halrudakhoz

Szószhoz

Összesen 250 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1811.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3622.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1176 mg
  • Nátrium
    1855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1009 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 2137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A ropogós halrudakhoz

Szószhoz

Elkészítés

A ropogós halrudakhoz

  1. Vágjuk fel a halat falatnyi csíkokra, majd a nedvességet papírtörlővel itassuk le róla.
  2. A kukoricalisztet és darát keverjük össze. Kevés sóval és borssal ízesíthetjük, de sok nem kell, mivel a szósz nagyon sós!
  3. Kevés olajat melegítsünk fel serpenyőben, majd a panírban megforgatott halfalatokat süssük ki.
  4. Szedjük papírtörlőre, tartsuk melegen.
  5. A szószhoz melegítsük fel az olajat, dobjuk bele az apróra szelt chilit, és pirítsuk egy percig.
  6. Vegyük takarékra a lángot, és adjuk hozzá a bazsalikomot, a szójaszószt és a lime levét.
  7. A halrudakat tálaljuk rizzsel (stílszerűeknek thai rizs) és a csípős szósszal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6512
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Ajánló

A férjemet nem nyerte meg a sós, csípős szósz, viszont a ropogós, kukoricás hal ízlett az egész családnak! Csak így fogom készíteni a halat ezután!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

BBC GoodFood. Lenyűgöztek. Ez a recept a júliusi számból való, egyszerű és nagyszerű, pedig nem vagyok oda az ázsiai konyháért! Nem szeretem a szójaszószt, de nagyon illik a halhoz így! Pár kanálnyi szószocska lesz csak belőle, de tényleg csak jelzésértékű kell egy-egy falathoz! A recept megosztása mellett azért döntöttem, mert így kukoricalisztben és darában nagyon jó, egyszerű, ropogós bundájú halat kapunk - gluténmentesen. Remek receptek és ötletek vannak a magazinban, jövök velük! :) A recept természetesen csak akkor gluténmentes, ha a szójaszósz is az!

Hozzávalók

A ropogós halrudakhoz

Szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...