r
Nosalty Logó

Ropogós bőrű sertéskaraj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Ropogós bőrű sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2397 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 399 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4368.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2843 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    959.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 2397 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskaraj bőrős felét beirdaljuk.
  2. A húsos felével felfelé letéve, vízszintesen félbevágjuk a húst (nem vágjuk át teljesen), és mintegy pillangószerűen kihajtjuk.
  3. Citromhéjjal megszórjuk, rárakosgatjuk a zsálya-, és petrezselyemleveleket, sózzuk-borsozzuk.
  4. Visszahajtjuk a kihajott részt és zsineggel csinos formára kötözzük a húst.
  5. A bőrős részt meglocsoljuk némi olívaolajjal, meghintjük sóval és belemasszírozzuk.
  6. Enyhén olajozott tepsire fektetjük a karajt, a bőrös oldalával felfelé.
  7. 220-230 fokra elpmelegített sütőbe toljuk, 15-20 percre.
  8. Majd mérsékeljük a hőt 180 fokra, és így sütjük, kb. 60-90 percen át, míg puha nem lesz a hús.
  9. Tálalás/ szeletelés előtt negyed órán át pihentetjük a kívül ropogósra sült, belül puha husit.
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 37387
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 14.

Ajánló

Karamellizált almát kínáltam mellé. Ehhez a hámozatlan almacikkeket nádcukorban megforgattam, serpenyőben vajat habosítottam, és karamellizáltam benne a gyümölcsöt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűségében nagyszerű vasárnapi ebéd, Gordon Ramsaytől.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...