r
Nosalty Logó

Ropogós borsos tönkölykarika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Ropogós borsos tönkölykarika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1080 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 360 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3899 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1080 kcal
  • 16% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval, a borssal, majd a felkockázott, hideg vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  2. A tejet elkeverjük a mustárral, a lisztes keverékhez adjuk, összegyúrjuk, (kemény masszív tésztát kell kapnunk), majd 10-12 cm hosszú, kb. 5 cm átmérőjű hengerré formázzuk. Folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára mélyhűtőbe tesszük.
  3. A tésztahengert a fagyasztóból kivesszük és kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, és a tetejüket pár szem durva szemű sóval szórjuk.
  4. 200-fokra előmelegített sütőben megsütjük, időközben egyszer átfordítjuk a másik oldalára, szép világos sárgára sütjük. Aztán tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 229
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy valódi ropogtatnivaló, ami tényleg ropogós!!!Szívesen eszegeti bárki tévénézés közben, vagy csak úgy......... :-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...