Rizspuffancs
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g tej560 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
171 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
66.1g tej37 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.2g rizs47 kcal
-
10.9g tojás14 kcal
-
11 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 77.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2584.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 1229 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.4 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 140.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 530 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 9.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet a cukrokkal és a csipet sóval felforraljuk.
- Beleszórjuk a rizst, alacsony hőfokon, többször megkeverve készre főzzük. (a hozzászólók javaslatai alapján: először 3/4 liter tejet forraljunk és főzzük meg benne a rizst. Ha kevésnek találnánk a tejet (úgy látjuk a rizs többet kívánnak, szívna fel, hogy valóban jó puha legyen), akkor adagoljuk hozzá a még fennmaradó mennyiséget!)
- Keverőtálba öntjük a rizst, és hagyjuk langyosra hűlni.
- Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a pudingport is.
- Nagy teflonserpenyőben kevés olajat teszünk, felforrósítjuk.
- A rizsmasszából evőkanállal 4-5 halmot teszünk a serpenyőbe, picit ellapítjuk őket és közepes hőfokon mindkét oldalukat pirosra sütjük. (Nekem kb. 20 db lesz ebből az adagból.)
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 580
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 24465
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.
Ajánló
Az eredeti recept szerint cseresznye- vagy meggykompót jár mellé. Egyszer készítettem, nekem annyira nem volt különösebben megkapó, így nemes egyszerűséggel lekvárt és porcukrot kínálok mellé. A teljesség végett a kompót receptje: 1 ü cseresznye- v meggybefőtt 1 cs vanília ízű öntetpor (főzős, 5 dl folyadékhoz) 1-2 ek cukor Elkészítés: A gyümölcsöt kiemeljük a befőttléből, amihez hozzáteszünk 2 dl vizet és a cukrot. Ebből a folyadékból kiemelünk 5 evőkanálnyit, amiben simára keverjük az öntetport. Az elkevert öntetport a felforralt befőttléhez adjuk, 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a meggyet/cseresznyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A 2007-es Tina konyha nyári különszámából való a recept. Idén bukkantam rá :-D. Olyan, mint a rizskoch, csak gyorsabb :).