r
Nosalty Logó

Rizspuffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Rizspuffancs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukrokkal és a csipet sóval felforraljuk.
  2. Beleszórjuk a rizst, alacsony hőfokon, többször megkeverve készre főzzük. (a hozzászólók javaslatai alapján: először 3/4 liter tejet forraljunk és főzzük meg benne a rizst. Ha kevésnek találnánk a tejet (úgy látjuk a rizs többet kívánnak, szívna fel, hogy valóban jó puha legyen), akkor adagoljuk hozzá a még fennmaradó mennyiséget!)
  3. Keverőtálba öntjük a rizst, és hagyjuk langyosra hűlni.
  4. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a pudingport is.
  5. Nagy teflonserpenyőben kevés olajat teszünk, felforrósítjuk.
  6. A rizsmasszából evőkanállal 4-5 halmot teszünk a serpenyőbe, picit ellapítjuk őket és közepes hőfokon mindkét oldalukat pirosra sütjük. (Nekem kb. 20 db lesz ebből az adagból.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 580
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24465
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.

Ajánló

Az eredeti recept szerint cseresznye- vagy meggykompót jár mellé. Egyszer készítettem, nekem annyira nem volt különösebben megkapó, így nemes egyszerűséggel lekvárt és porcukrot kínálok mellé. A teljesség végett a kompót receptje: 1 ü cseresznye- v meggybefőtt 1 cs vanília ízű öntetpor (főzős, 5 dl folyadékhoz) 1-2 ek cukor Elkészítés: A gyümölcsöt kiemeljük a befőttléből, amihez hozzáteszünk 2 dl vizet és a cukrot. Ebből a folyadékból kiemelünk 5 evőkanálnyit, amiben simára keverjük az öntetport. Az elkevert öntetport a felforralt befőttléhez adjuk, 1 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a meggyet/cseresznyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A 2007-es Tina konyha nyári különszámából való a recept. Idén bukkantam rá :-D. Olyan, mint a rizskoch, csak gyorsabb :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...