r
Nosalty Logó

Rizskók lekvárral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Loveiny
Rizskók lekvárral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

416
Kalória
9.4g
Fehérje
71.2g
Szénhidrátok
9.1g
Zsír
54.3g
Víz
100.8g
Koleszterin
1.3g
Rost
40.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2333.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    325.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    734 micro
Összesen 2494 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. A tejből, a vízből, a rizsből és a cukor feléből tejberizst főzünk. Ha van, kerülhet bele egy kis vanília aroma. Én közepes lángon felszoktam melegíteni, majd tartalékon tovább főzöm, de ha valakinek jobban bevált módszere van rá, akkor használja azt. Ez a módszer eléggé leégés veszélyes. A rizst nem mossuk meg, mert szükség van a keményítő tartalmára, hogy szép sűrű legyen a végén. Ha kész, kihűtjük, időként átkeverjük.
  2. A tojásokat felütjük, a sárgáját hozzákeverjük a kihűlt (de legalább langyos) tejberizshez. A fehérjét a maradék cukorral felverjük. A tejberizshez hozzákeverjük még a mazsolát és a lisztet, majd a tojásfehérjét.
  3. Egy kuglófformát kivajazunk. Én csak abban szoktam sütni, és akkor nagyon szép egyenletes lesz, hiszen a közepe is kap egy kis meleget. A formát félig töltjük, majd jön a meglepetés. Lekvárt kanalazunk a közepére. Vigyázni kell, hogy hagyjunk elég helyet a szélek között, mert ha a tészta felszínére kerül, akkor kifolyik, amikor kicsit megolvad, sőt, oda is pörkölődhet. Én legjobban a baracklekvárt szeretem, de kinek mi az ízlése. Ha kész, mehet a tetejére a maradék massza.
  4. Kb. 200 fokon fél órát sütjük, a vége felé forgatva, mert a mi sütőnk nagyon nem egyenletesen süt. A mostani adagot pl. belül volt kedve sütni, de a múltkori almás pitém kívül kozmált oda. Nagyon hangulatfüggő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nemrég anyukámhoz egy régi barátnője jött vendégségbe, és neki sütöttem rizskókot. Gyerekkorukban szomszédok voltak, és mikor az első gyerekével volt várandós, a szülés napján nagyon megkívánta a rizskókot, mire az ő anyukája csinált is neki egyet, ám elfogyasztani már nem tudta, mert a szülés beindult. Nos, ennek a történetnek az apropóján csináltam meg először, mikor látogatóba jött. Azóta nagy kedvencem, néha még egy kis meglepetést is belecsempészek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zöldbabos kocka

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!