r
Nosalty Logó

Rizskoch gyümölcsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kultné Szabó Noémi
Rizskoch gyümölcsmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizskochhoz

A sziruphoz

Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizskochhoz

A sziruphoz

Összesen 2851 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A rizskochhoz

A sziruphoz

Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3350.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1395 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.7 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1759.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1101 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1413 micro
Összesen 2851 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A rizskochhoz

A sziruphoz

Elkészítés

A rizskochhoz

  1. A rizst lemossuk. Majd a 4 bögre vízben elkezdjük főzni lefedve.
  2. Ha a vizet beszívta, hozzáöntjük a tejet, a cukrot, vaníliás cukrot, citromlét. Lefedve lassú tűzön néha megkeverve tovább főzzük. Tejberizs állagúnak kell lennie. Ha kész, hűlni hagyjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgáját 2-3 kanál cukorral habora keverjük.
  4. A tojássárgát a kihűlt rizshez adjuk, majd a habot is óvatosan belekeverjük.
  5. Egy tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a masszát.
  6. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Közben elkészítjük a gyümölcsmártást.
  8. 3 evőkanál cukrot egy lábasban enyhén karamellizáljuk, majd 1,5 dl vízzel felöntjük, és szirupot csinálunk.
  9. Közben a gyümölcsöket apróra vágjuk. Ha mézes állagú a szirup, hozzáadjuk a gyümölcsöket, de így már épp csak átforgatjuk, nem főzzük tovább!
  10. Jól lehűtjük a rizst is és a szirupot is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10012
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizskoch gyümölcsmártással
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Hihetetlen meleg van, jó kis hűsítő desszertre vágytunk, ami nem fagyi. Nem újdonság, de nagyon finom lett. Kiadós, egy gombóc vaníliafagyival még adhatunk a kalóriáknak!:)

Hozzávalók

A rizskochhoz

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...