Rizskoch gyümölcsmártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kultné Szabó Noémi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
A rizskochhoz
-
67g rizs239 kcal
-
167g víz0 kcal
-
167g tej93 kcal
-
13 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
28g tojás35 kcal
A sziruphoz
Összesen
475
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 293.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
475
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3350.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 1395 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 814 mg
-
Nátrium 762 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 518.7 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1759.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1101 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1413 micro
Összesen
2851
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A rizskochhoz
- A rizst lemossuk. Majd a 4 bögre vízben elkezdjük főzni lefedve.
- Ha a vizet beszívta, hozzáöntjük a tejet, a cukrot, vaníliás cukrot, citromlét. Lefedve lassú tűzön néha megkeverve tovább főzzük. Tejberizs állagúnak kell lennie. Ha kész, hűlni hagyjuk.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgáját 2-3 kanál cukorral habora keverjük.
- A tojássárgát a kihűlt rizshez adjuk, majd a habot is óvatosan belekeverjük.
- Egy tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a masszát.
- Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
- Közben elkészítjük a gyümölcsmártást.
- 3 evőkanál cukrot egy lábasban enyhén karamellizáljuk, majd 1,5 dl vízzel felöntjük, és szirupot csinálunk.
- Közben a gyümölcsöket apróra vágjuk. Ha mézes állagú a szirup, hozzáadjuk a gyümölcsöket, de így már épp csak átforgatjuk, nem főzzük tovább!
- Jól lehűtjük a rizst is és a szirupot is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10012
- Feltöltés dátuma: 2012. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kultné Szabó Noémi
21 recept
Hihetetlen meleg van, jó kis hűsítő desszertre vágytunk, ami nem fagyi. Nem újdonság, de nagyon finom lett. Kiadós, egy gombóc vaníliafagyival még adhatunk a kalóriáknak!:)