Rizskoch barnarizsből
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tejberizs
-
31g barnarizs115 kcal
-
0g só0 kcal
-
56g víz0 kcal
-
75g tej42 kcal
-
23g xilit54 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Szósz
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g tej14 kcal
-
11 kcal
-
6g xilit15 kcal
-
13g joghurt8 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
1g zabkorpa2 kcal
Összesen
321
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tejberizs
-
250g barnarizs918 kcal
-
0g só0 kcal
-
450g víz0 kcal
-
600g tej336 kcal
-
180g xilit432 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Szósz
-
80g tojássárgája258 kcal
-
200g tej112 kcal
-
86 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
5g zabkorpa12 kcal
Összesen
2564
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tejberizs
-
11.8g barnarizs43 kcal
-
0g só0 kcal
-
21.2g víz0 kcal
-
28.3g tej16 kcal
-
8.5g xilit20 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Szósz
-
3.8g tojássárgája12 kcal
-
9.4g tej5 kcal
-
1.1g vaníliás pudingpor4 kcal
-
2.4g xilit6 kcal
-
4.7g joghurt3 kcal
-
7.5g tojásfehérje4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
0.2g zabkorpa1 kcal
Összesen
121
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 466 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 94.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
321
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 65.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 924 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3727.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1200 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 1254 mg
-
Nátrium 785 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 389.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 759.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 733 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 885 micro
Összesen
2564
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
Tejberizs
Szósz
-
4 db tojássárgája
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
50 g xilit
-
100 g joghurt
-
4 db tojásfehérje
-
só ízlés szerint
-
20 g vaj
-
1 ek zabkorpa
Elkészítés
Tejberizs
- A barna rizst feltesszük főni a vízben, só hozzáadásával. Fedő alatt főzzük a rizst, megvárjuk, hogy a vizet felszívja, illetve, hogy teljesen elfőljön.
- Amikor elfőtt a víz (vigyázzunk le ne égjen a rizs), akkor hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Elkészítjük a "tejberizst". A legvégén hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. Amint kész (az a jó, ha szaftos még és már puha a rizs), akkor fedő alatt 15 percet hagyjuk állni.
Szósz
- A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrűbb pudingot főzünk. Ha kész, félretesszük egy kicsit kihűlni. Amint egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk a joghurtot, és habverővel jól összekeverjük. A tojássárgákat is hozzáadjuk, és felverjük az egészet.
- A tojásfehérjéket a sóval felverjük kemény habbá.
- Az elkészített tejberizst a tojássárgájás masszával jól összekeverjük, majd a felvert kemény habot óvatosan beleforgatjuk.
- Vajjal kikent és zabkorpával megszórt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 35 perc alatt megsütjük. Lekvárral tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 11508
- Feltöltés dátuma: 2014. november 28.
Ajánló
Vaníliasódóval, lekvárral, málnaszörppel vagy csak porcukorral megszórva tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindenképpen barnarizsből akartam rizskoch-t csinálni, és hogy szaftos legyen, így átvariáltam (nagyon) az alapreceptet, mert a barna rizs kevésbé szívja fel a folyadékot. Nagyon finomra sikeredett :-)