r
Nosalty Logó

Rizskoch barnarizsből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizskoch barnarizsből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tejberizs

Szósz

Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tejberizs

Szósz

Összesen 2564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tejberizs

Szósz

Összesen 121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    885 micro
Összesen 2564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Tejberizs

Szósz

Elkészítés

Tejberizs

  1. A barna rizst feltesszük főni a vízben, só hozzáadásával. Fedő alatt főzzük a rizst, megvárjuk, hogy a vizet felszívja, illetve, hogy teljesen elfőljön.
  2. Amikor elfőtt a víz (vigyázzunk le ne égjen a rizs), akkor hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Elkészítjük a "tejberizst". A legvégén hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. Amint kész (az a jó, ha szaftos még és már puha a rizs), akkor fedő alatt 15 percet hagyjuk állni.

Szósz

  1. A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrűbb pudingot főzünk. Ha kész, félretesszük egy kicsit kihűlni. Amint egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk a joghurtot, és habverővel jól összekeverjük. A tojássárgákat is hozzáadjuk, és felverjük az egészet.
  2. A tojásfehérjéket a sóval felverjük kemény habbá.
  3. Az elkészített tejberizst a tojássárgájás masszával jól összekeverjük, majd a felvert kemény habot óvatosan beleforgatjuk.
  4. Vajjal kikent és zabkorpával megszórt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 35 perc alatt megsütjük. Lekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 11508
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 28.

Ajánló

Vaníliasódóval, lekvárral, málnaszörppel vagy csak porcukorral megszórva tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenképpen barnarizsből akartam rizskoch-t csinálni, és hogy szaftos legyen, így átvariáltam (nagyon) az alapreceptet, mert a barna rizs kevésbé szívja fel a folyadékot. Nagyon finomra sikeredett :-)

Hozzávalók

Tejberizs

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...