r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt erdeigyümölcs-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Rizsfelfújt erdeigyümölcs-mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizsfelfújt

Erdei gyümölcsmártás

Összesen 447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizsfelfújt

Erdei gyümölcsmártás

Összesen 2681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Rizsfelfújt

Erdei gyümölcsmártás

Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2629 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.1 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    810 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 2681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Rizsfelfújt

Erdei gyümölcsmártás

Elkészítés

Rizsfelfújt

  1. A rizst főzzük meg a tej és víz keverékében, kicsit túl kell főzni, ragacsosra. Pici sóval és vaníliás cukorral. Ha kész, hűtsük ki.
  2. A tojássárgáját keverjük habosra a cukor felével, a fehérjét verjük kemény habbá a cukor másik felével.
  3. A rizsbe keverjük el a tojássárgás habot, majd a fehérjés habot is.
  4. Kivajazott tepsibe öntsük a rizst, és 170 C fokon, 25 percig süssük. Az átsülést ellenőrizzük hurkapálcával.

Erdei gyümölcsmártás

  1. A vízbe rakjuk a vegyes erdei gyümölcsöt és cukrot. Forraljuk fel.
  2. Keményítőt kevés vízzel keverjük el, és öntsük a forró gyümölcsre. A keményítővel kellő sűrűségűre állítsuk be a mártást.
  3. Tálaljuk a meleg rizsfelfújttal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 19637
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizsfelfújt erdeigyümölcs-mártással
Friedrich Antal 76 recept

Egyszerű sütemények, egyszerűen készítve.

Hozzávalók

Rizsfelfújt

Erdei gyümölcsmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...