r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt Candide konyhájából

Candide
Rizsfelfújt Candide konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

748
Kalória
24g
Fehérje
115.5g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
66.1g
Víz
270.1g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
49.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2989 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4444.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1495 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    462.1 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    821 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 2989 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük a liter tejet, 4 evőkanál cukorral és 3 tasak vaníliás cukorral melegíteni.
  2. Beleöntjük a rizst, és addig főzzük, míg a rizs magába nem szívja a cukros tejet. Ha ez megvan, félretesszük hűlni!
  3. Míg hűl a rizs, a 6 db tojást szétválasztjuk, a fehérjét 3 evőkanál cukorral felverjük.
  4. A sárgáját beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a maradék 3 kanál cukrot és a két csomag vaníliás cukrot, majd robotgéppel habosra keverjük.
  5. Ha a rizs meghűlt, a tojássárgájával összekeverjük, majd a keményre felvert habot is hozzáadjuk úgy, hogy lehetőleg ne törjön össze.
  6. Egy nagy, hőálló tálat kikenünk margarinnal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. (Mintha piskótasütéshez kennénk ki a formát, csak nem liszt kerül a margarinra, hanem zsemlemorzsa.)
  7. Beleöntjük a rizses-tojásos masszát a tálba, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyerekként ez volt a kedvenc édességem. Mivel anya sokat dolgozott, akkoriban ez egyfajta kuriózum volt. Amióta felnőttem, rendszeresen készítem, a család nagy örömére. :D

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...