Rizsfelfújt bulgurból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
397
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2377
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 160.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
397
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2918.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 612 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 1335 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416 g
-
Cukor 192 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 964.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 625 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 597 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1113 micro
Összesen
2377
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejport langyos vízzel összekeverjük, majd ha csomómentes lett, akkor felrakjuk a tűzhelyre, s melegítjük még. Közben a 2 csomag (1 doboz) bulgurt kibontjuk, szűrőn jól átmossuk, majd beleszórjuk a tejbe. Szórunk bele még aszalt szilvát, a kristálycukor felét, s gyakran kevergetjük. Amikor már felforrt, akkor lerakjuk takarékra, rárakjuk a fedőt. Néha azért megkeverjük, nehogy leégjen.
- Ha már megpuhult a bulgur, akkor elzárjuk alatta a gázt, levesszük róla a fedőt, s megvárjuk, hogy langyosra hűljön. (Kb. 30 percig kell főzni takarék lángon.) Közben a vajat kicsit felmelegítjük, a 2 db tojássárgájához keverjük, rászórjuk a maradék cukrot, a citrom reszelt héját és a fél citrom levét.
- A tojásfehérjét a pici sóval keményre felverjük, s a vajas keverékhez adjuk. Majd ezt az egészet a bulgurhoz keverjük.
- Egy kb. 35x20 cm-es jénait kikenünk étolajjal, s beleöntjük a bulguros masszát. 180 C-fokos előmelegített sütőbe rakjuk a jénait kb. 40 percre. Félidőben kivesszük, s átfordítjuk a jénait, a belső oldala legyen kívül, hogy egyformán átsüljön.
- Utána elzárjuk a gázt, s kivesszük a jénait. Felkockázzuk a rizsfelfújtat, s tálalhatjuk.
- Lekvárral és porcukorral tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 8598
- Feltöltés dátuma: 2019. május 21.
Ajánló
Egy tartalmas leves mellé akár második fogásnak is készíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katrin
144 recept
Nagyon finom a rizsfelfújt desszertnek, de bulgurral sokkal egészségesebb!