r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csemerné Niki
Rizsfelfújt baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4942.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    2509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 3420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizsből és a tejből, pici sóval és a cukorral tejberizst készítünk. Amikor kezd sűrűsödni, beleolvasztjuk az 5 dkg vajat. Ha megfőtt a tejberizsünk, levesszük a tűzről és kihűtjük.
  2. A citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral vagy aromával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd az egészet a kihűlt tejberizshez adjuk. Jól elkeverjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az egészet a tojássárgás masszához forgatjuk.
  4. A tepsit vajjal kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával és a masszát beleöntjük.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig aranybarnára sütjük.
  6. Baracklekvárral és esetleg porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 166
  • 7 napos nézettség: 393
  • Össznézettség: 216
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 28.

Receptkategóriák

Rizsfelfújt baracklekvárral
Csemerné Niki 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – 7 napig szinte mindent sütés/főzés nélkül készítünk

Közhely, de a nagy melegben főzőcskézni nem annyira jó dolog: próbálunk ilyenkor kevesebb, könnyebb, gyorsabb és sokszor hidegebb fogásokat enni, ez esik jól, és ez így van rendjén. Jöjjenek a hát a gazpachók, a gyümölcslevesek, a hideg saláták tésztával vagy anélkül, a halfélék, a hidegen is finom főételek, és persze a sütés nélküli desszertek!