r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csemerné Niki
Rizsfelfújt baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4942.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    2509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 3420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizsből és a tejből, pici sóval és a cukorral tejberizst készítünk. Amikor kezd sűrűsödni, beleolvasztjuk az 5 dkg vajat. Ha megfőtt a tejberizsünk, levesszük a tűzről és kihűtjük.
  2. A citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral vagy aromával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd az egészet a kihűlt tejberizshez adjuk. Jól elkeverjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az egészet a tojássárgás masszához forgatjuk.
  4. A tepsit vajjal kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával és a masszát beleöntjük.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig aranybarnára sütjük.
  6. Baracklekvárral és esetleg porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 856
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 28.

Receptkategóriák

Rizsfelfújt baracklekvárral
Csemerné Niki 8 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...