Rizsfelfújt baracklekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csemerné Niki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
857
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3420
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1235.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.4 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 92.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
857
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.5 g
Zsír
-
Összesen 113.9 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4942.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1374 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 818 mg
-
Nátrium 2509 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.7 g
-
Cukor 311 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 371.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1013 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 622 micro
-
Kolin: 883 mg
-
Retinol - A vitamin: 1001 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1471 micro
Összesen
3420
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizsből és a tejből, pici sóval és a cukorral tejberizst készítünk. Amikor kezd sűrűsödni, beleolvasztjuk az 5 dkg vajat. Ha megfőtt a tejberizsünk, levesszük a tűzről és kihűtjük.
- A citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral vagy aromával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, majd az egészet a kihűlt tejberizshez adjuk. Jól elkeverjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az egészet a tojássárgás masszához forgatjuk.
- A tepsit vajjal kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával és a masszát beleöntjük.
- 150 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig aranybarnára sütjük.
- Baracklekvárral és esetleg porcukorral tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 867
- Feltöltés dátuma: 2024. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csemerné Niki
8 recept