r
Nosalty Logó

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Hobbychef
Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

487
Kalória
12.1g
Fehérje
38.9g
Szénhidrát
32.1g
Zsír
323.4g
Víz
22.5g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2689.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    155.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    666 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    2878 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2619 micro
Összesen 1943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    413 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára, a hagymákat apróra vágjuk, a paradicsomot szeleteljük.
  2. Egy serpenyőbe beletesszük a hagymákat és a rizst, öntünk rá olajat, s éjszakára a hűvös kamrába tesszük.
  3. Másnap a serpenyőben megpirítjuk a hagymákat, a rizst és a chilit, majd beletesszük a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezzük. Időnként megkavarjuk, hogy ne kapjon oda.
  4. Felszeleteljük a kolbászt, amikor már majdnem kész a lecsó, beletesszük.
  5. Néhány perc után kikapcsoljuk a tűzhelyt, s lefedve, hagyjuk, hogy hőhatáson párolódjon tovább a rizs.
  6. Tálalunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A lecsó megunhatatlan, akár mindennap meg tudnám enni. Sokféleképp készítem, itt most a rizses változat látható, olvasható.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...