r
Nosalty Logó

Rizses hús sütőben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Sweetly
Rizses hús sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3010.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1547.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    462 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    491 micro
  • β-karotin
    3788 micro
  • β-crypt
    286 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    2901 micro
Összesen 2565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    433 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megmossuk, szűrőkanálba öntjük, és fél órára beáztatjuk vízbe.
  2. A füstölt szalonnát apróra összevágjuk, zsírját kisütjük (a pörcöt nem kell kivenni), a zsíron megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát.
  3. Ezután ráöntünk egy kevés vizet, visszatesszük a tűzre, rárakjuk a megmosott, letörölgetett, kockára vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk.
  4. Aláöntünk kb. 5 dl vizet, sózzuk, megborsozzuk, ezután fedővel lefedve félpuhára pároljuk.
  5. A zöldpaprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, a paradicsomot szintén karikára vágjuk.
  6. Egy kisebb tepsi aljára terítjük a lecsöpögtetett, nyers rizs felét, ezen elosztjuk a pörkölt egyharmadát, és a zöldpaprika felével beterítjük. Kevés tejföllel meglocsoljuk, erre ismét pörkölt kerül. A rétegezést rizzsel folytatjuk, és a tetejére borítjuk a megmaradt pörköltet, a tejfölt, és a paprikakarikákat.
  7. Végül lelocsoljuk a maradék tejföllel, rátesszük a paradicsomszeleteket, és alufóliával letakarva betesszük az előmelegített, forró sütőbe.
  8. Közepes hőmérsékleten pároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 26717
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Szeretem ebben a változatban készíteni a rizseshúst. Ez nem az a pergős rizs állagú recept (úgy is szeretem), itt a rizs szaftos marad. Nem kell megijedni a rétegezésnél, mert úgy fog látszani, mintha nem lennének rétegek, valójában minden egybe folyik, de a sütőben szépen összeáll, kiadja magát. Az íze pedig elképesztően ízletes, nem a megszokott rizses hús íz. Ezért is szükséges a receptben leírt módon rétegezni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...