r
Nosalty Logó

Rizses hús hagymával és paprikával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rizses hús hagymával és paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1650 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 551 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2098.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 1650 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, olajon fehéredésig pirítjuk, felöntjük vízzel, puhára főzzük, amikor a víz elpárolog, a csemegeuborka-lével öntjük fel.
  2. A fokhagymát felaprózzuk, hozzákeverjük a húshoz.
  3. A rizst megfőzzük ízlés szerint.
  4. A húst a rizzsel összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
  5. A paprikát félbevágjuk, alufólián addig sütjük, míg a héja barnulni nem kezd, ekkor becsomagoljuk az alufóliába és egy konyharuhába, 10 percig izzasztjuk, majd meghámozzuk.
  6. A vöröshagymát felszeleteljük, vajon puhára pároljuk, ekkor hozzáadjuk a felszeletelt paprikát is, együtt pároljuk őket néhány percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10891
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Ajánló

Olcsó és finom :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A maradék rizst kellett újrahasznosítanom :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...