Rizotto zöldborsóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g rizottó rizs448 kcal
-
300g csirke alaplé21 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
45g fehér hagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
928
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g rizottó rizs895 kcal
-
600g csirke alaplé42 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1854
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
19.4g rizottó rizs70 kcal
-
46.6g csirke alaplé3 kcal
-
11.7g fehérbor10 kcal
-
7g fehér hagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
3.9g zöldborsó3 kcal
-
7.8g parmezán sajt30 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
145
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2823.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 626 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 1557 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 156.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 621 micro
Összesen
928
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5646.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 1252 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1051 mg
-
Nátrium 3115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 313.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 635 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1243 micro
Összesen
1854
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
-
6 dl csirke alaplé
-
1.5 dl fehérbor
-
1 db fehér hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg zöldborsó
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Egy vastagfalú edényt közepesen erős lángon felmelegítünk, majd olívaolajon 5 percig pároljuk a finomra vágott hagymát, hogy ne kapjon színt.
- A fokhagymákat szétnyomjuk, majd apróra vágjuk és még 2 percre a hagymához dobjuk, sózzuk.
- A rizst 1-2 percig fürösztjük a zsiradékban, majd hozzáöntjük a fehérbort. Addig kevergetjük, amíg szinte teljesen el nem tűnik a bor.
- Nagyjából az alaplé 2/3-át a rizshez merjük és folyamatos kevergetés közben főzzük.
- A zöldborsót sós vízben leforrázzuk 2 percig, majd lehűtjük.
- Egy kanál kivételével az összes alaplevet a rizshez öntjük és azt is elfőzzük, majd hozzáadjuk a borsókat.
- Parmezán sajtot reszelünk bele és a vajkockákat is elkeverjük, beleöntjük a maradék levest, majd 5 percre lefedjük.
- Azonnal tálaljuk, esetleg még reszelhetünk extra parmezánt a tetejére.
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 31076
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 25.
Ajánló
További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerű vacsora.