r
Nosalty Logó

Rita zserbója

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Rita zserbója
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 2049 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 8187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 2049 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.1 g

Zsír

  • Összesen
    492.6 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    847 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6151.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    845 mg
  • Foszfor
    2975 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.3 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 8187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl).
  2. Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható, selymes tésztát készítünk.
  3. A diót, a cukrot és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.
  4. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a tepsi méretére.
  5. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár, dió, amíg el nem fogy minden tészta.
  6. Ezután megszúrkáljuk, és kelesztjük fél órát, majd megsütjük.
  7. Ha kihűlt, csokimázzal be lehet vonni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 513
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 128990
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Ajánló

Amikor már kész az összeállítása a zserbónak, akkor finoman végigsimítom a tetejét a sodrófával. Így szép egyenletes lesz, igaz, sülés közben egy kicsit deformálódik. De ezen úgy szoktam javítani, hogy kiveszem a sütőből a tésztát, még forrón egy kicsit lenyomom egy másik  tepsivel. Így már biztos szép egyenletes lesz, és simára  lehet csokizni :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rita zserbója
TraRita 118 recept

Nagymamám receptje, csak egy kicsit átgyúrmáztam :). Én már zsírral készítem, mert sokkal finomabb a tészta. Jobban el is áll, bár nálunk ilyen probléma nincs :). Akkor fordul elő, ha ünnepre készülök, és több fajta sütit készítek. Olyankor a család boldog és boldogtalanjának is én sütök :D. Minimum 8-10 fajta sütit készítek el. De visszatérve a zserbóhoz: Isteni finom! Próbáljátok ki, ha van hozzá kedvetek, és szeretitek :) Anno a 15 éves osztálytalálkozómra egy volt társam azt kérte: Drága Rita! Süssél nekem igazi, békebeli diós zserbót! :)) 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...